Cosquisine

Recept week 36 [ Eerdere recepten ]

Courgettetaart met kip en bier 

Ingrediënten

400 gram kipfilet - 350 gram courgette - een ui - 250 gram aardappelen - een takje tijm - vier eetlepels zonnebloemolie - 0,5 dl groenten - of kippenbouillon - 1,5 dl De Koninck bier (flesje van 30 cl) - twee eetlepels roomboter - vier eetlepels geraspte belegen kaas - peper uit de molen en zout naar smaak.

Beidingswijze

De aardappelen schillen, met een snufje zout koken en af laten koelen. De kipfilet in plakjes snijden. De olie verhitten in een braadpan, de kipfilet aan alle kanten om en om bakken, fijngesneden ui even meebakken en de hittebron verlagen. Takje tijm en bouillon toevoegen en in dertig minuten zacht stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Na de stooftijd het takje tijm verwijderen en het bier erdoor roeren. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De courgette en afgekoelde aardappelen in plakjes snijden. Op de bodem van een vuurvaste schaal de plakjes aardappel verdelen, kipfilet en het stoofvocht erop leggen en tenslotte afdekken met de plakjes courgette. Hier en daar een klontje boter leggen en bestrooien met de kaas. Ovenstand op 160 graden Celsius zetten en de schaal in het midden van de oven plaatsen. De schaal uit de oven halen als de kaas een egale, lichtbruine kleur heeft. Serveren met fijngesneden ijsbergsla of veldsla, fijngesneden tomaat, komkommer, rode en groene paprika en een dressing met milde mosterd.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL