Kabeljauw-ovenschotel Ingrediënten 4 personen, 600 gram
kabeljauwfilet, 4 grote of 6 kleine aardappelen, 4 bosuitjes, 6 trostomaten, 2
theelepels kerriepoeder, l pakje roomkaas met kruiden, peper en zout, wat boter. Bereidingswijze Schil en kook de aardappelen.
Snijd ze in dunne plakjes. Snij de uitjes in dunne ringen en de tomaten in dunne
plakjes. Vet een ovenschaal in. Wrijf de kabeljauw in met peper, zout en
kerriepoeder. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de schaal en
verdeel daarop de helft van de tomaten. Leg daarop de kabeljauwfilet. Daarop de
rest van de tomaten en dan de bosuitjes. Verbrokkel de roomkaas en verdeel die
gelijkmatig over de schaal. Leg er nog wat klontjes boter op. Dek de schaal af
met aluminiumfolie en zet de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Neem na 20 minuten de folie van de schaal en laat de schaal nog weer 15 minuten
in de oven staan, tot de kaas gaat kleuren. De schotel kan van te voren worden
klaargemaakt en in de koelkast bewaard tot het moment, waarop die nodig is. After
Eight-ijs
Ingredienten 75 gram fondantchocolade, ½
koffielepel muntlikeur 400 ml. gesteriliseerde geconcentreerde melk, 125 gram
poedersuiker, 2 eieren. Bereidingswijze
Zet de geconcentreerde melk in de koelkast een ½ uur voor u aan het recept begint. Klop het eiwit tot stevig schuim en meng er de suiker voorzichtig onder. Meng de koude melk en de muntlikeur in een kom. Klop de melk tot u een crème verkrijgt. Voeg er het geklopte eiwit aan toe. Snijd de chocolade in schilfers van enkele millimeters en voeg ze toe aan het mengsel. Zet het mengsel in de diepvriezer. Haal het ijs 3 kwartier voor u het opdient, uit de diepvriezer en schep de gewenste hoeveelheid in ijsschaaltjes, eventueel gegarneerd met een toefje slagroom en een ijsoblie. Eet smakelijk! |