Cosquisine

Recept week 39 [ Eerdere recepten ]

Preisoep

Ingrediënten

1 kleine ui, 250 gram prei, 250 gram aardappelen, circa 25 gram boter, 2 kippenbouillontabletten, 2dl room culinair, zout & peper, 3/4 liter water.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui, en maak de prei schoon. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit de boter in een pan en fruit de ui, schenk het water erbij en voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve de room). Laat dit zachtjes circa 20 minuten koken tot de groente zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer, roer de room door de soep en laat het geheel goed warm worden. Serveer de soep met geroosterd brood, besmeerd met boter en plakjes zalm. Snijd de restjes van de zalm in reepjes en strooi die over de soep, garneer met bieslook.

Gebakken Witlof

Ingrediënten

8 kleine stronkjes witlof (of 4 grote door de helft), paneermeel, 2 eieren, peper, zout en eventueel andere kruiden, boter om in te bakken.

Bereidingswijze

Haal de kontjes van de witlof af en leg ze in kokend water. Kook de witlof tot deze gaar is. Laat de witlof uitlekken en eventueel af koelen. Klop de eieren los in een diep bord en doe de paneermeel in een diep bord. Doe kruiden bij het ei en bij de paneermeel. Haal de witlof door het ei en dan door de paneermeel en bak deze tot het paneermeel krokant is.
Lekker bij gebakken aardappelen en een stukje vlees!

Chocoladeschuimpjes-ijs  

Ingredienten

4 eierdooiers, 75 gram suiker, ½ liter slagroom, 1 pak chocolade-schuimbâtons,  roomlikeur.   

Bereidingswijze

Een glazen cakevorm (of oud ijsbakje) met huishoudfolie bekleden en een half uur van te voren in de vriezer leggen. De eierdooiers met de suiker au bain marie 15 minuten kloppen, of zolang tot het ongeveer 90ºC is geworden. Uit het waterbad nemen en onder kloppen laten afkoelen. De slagroom net stijf kloppen. De bâtons verbrokkelen. Het eimengsel, de slagroom, de bâtons en de likeur vermengen en in de vorm scheppen. Het mengsel minstens 8 uur in de vriezer zetten, na 3 uur afdekken. De vorm vlak voor het serveren even in heet water houden, storten en liefst 10 minuten laten staan, zodat het iets zachter wordt. Het ijs in plakken gesneden serveren.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL