Spitskoolpakketjes
Ingrediënten1 kleine spitskool, 2
theelepels zout , 25 gram ontbijt spek, 50 gram boter of margarine, 1 theelepel
kerriepoeder, peper & zout, 4 eetlepels slagroom BereidingswijzeDe harde kern uit de kool
snijden en voorzichtig 8-10 bladeren lospellen. In een grote pan water met het
zout aan de kook brengen en de bladeren met enkele tegelijk 1-2 minuten koken
totdat ze soepel zijn. De bladeren in een vergiet met koud water afspoelen en
laten uit lekken.Het harde gedeelte van de middennerf van de bladeren snijden.
Het overgebleven hart van de kool in zeer smalle
reepjes snijden. Het spek in kleine stukjes snijden. In een grote koekenpan de
helft van het boter lichtbruin laten worden hierin het spek 2 minuten bakken.
Het spek uit de pan nemen en bewaren. In de bakboter de reepjes kool met de
kerriepoeder enkele minuten op hoogvuur bakken af en toe omscheppen. Het vuur
uitzetten en de spekjes met wat peper en zout door de reepjes kool roeren. Op
elk koolblad 1 eetlepel van het mengsel scheppen. De zijkanten van het blad over
de vulling slaan en vanaf de stengel naar de punt rollen. Lekker met gekookte aardappelen en saté met pinda saus. Eet smakelijk! |