Cosquisine

Recept week 41 [ Eerdere recepten ]

Spitskoolpakketjes

IngrediŽnten

1 kleine spitskool, 2 theelepels zout , 25 gram ontbijt spek, 50 gram boter of margarine, 1 theelepel kerriepoeder, peper & zout, 4 eetlepels slagroom

Bereidingswijze

De harde kern uit de kool snijden en voorzichtig 8-10 bladeren lospellen. In een grote pan water met het zout aan de kook brengen en de bladeren met enkele tegelijk 1-2 minuten koken totdat ze soepel zijn. De bladeren in een vergiet met koud water afspoelen en laten uit lekken.Het harde gedeelte van de middennerf van de bladeren snijden. Het overgebleven hart van de kool in zeer smalle reepjes snijden. Het spek in kleine stukjes snijden. In een grote koekenpan de helft van het boter lichtbruin laten worden hierin het spek 2 minuten bakken. Het spek uit de pan nemen en bewaren. In de bakboter de reepjes kool met de kerriepoeder enkele minuten op hoogvuur bakken af en toe omscheppen. Het vuur uitzetten en de spekjes met wat peper en zout door de reepjes kool roeren. Op elk koolblad 1 eetlepel van het mengsel scheppen. De zijkanten van het blad over de vulling slaan en vanaf de stengel naar de punt rollen.
In een koekenpan de rest van de boter smelten hierin de pakketjes leggen. De room erbij schenken en met wat peper en zout bestrooien. Met een deksel op de pan in circa 10 minuten goed verwarmen.

Lekker met gekookte aardappelen en satť met pinda saus.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL