Broccolistamppot met noten
Ingrediënten750 gram aardappelen, 750 gram
broccoli, 4 eetlepels zure room, 1 klein ei, peper en zout, nootmuskaat, 1
theelepel mosterd, worcestershiresaus 100 gram geraspte oude kaas, 200 gram grof
gehakte gemengde noten. BereidingswijzeSchil de aardappelen en kook ze op matig vuur in ongeveer 20 minuten gaar. Maak intussen de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes. Kook de broccoli in een laagje kokend water met een snufje zout in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de aardappelen en de broccoli af. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Stamp de broccoli met de aardappelen fijn. Roer de zure room, het ei, een snufje peper, een snufje nootmuskaat, een scheutje worcestershiresauce, de helft van de kaas en de helft van de noten door de stamppot. Schep de stamppot in een ovenvaste schaal, strooi er de rest van de noten en de kaas over en laat het gerecht onder de hete grill snel bruin worden. VanillepuddingIngrediënten250 milliliter melk, 250 milliliter room, 2 vanillestokjes, 125 gram gelatine, 5 eierdooiers, 150 gram suiker, 250 milliliter room (voor de garnering). Bereidingswijze Eet smakelijk! |