Gehakt- Bloemkoolschotel à
la Stroganoff
Ingredienten1250 gram aardappelen - 1 bloemkool - 1 ui - 250 gram champignons - 30 gram boter - 400 gram rundergehakt - 1 zakje Stroganoff saus - 2 dl crème fraîche – nootmuskaat - 25 gram geschaafde amandelen - 50 gram geraspte oude kaas. BereidingswijzeSnijd de geschilde aardappelen
in gelijke stukken en kook ze in water met zout naar smaak in 15 tot 20 minuten
gaar. Verdeel intussen de bloemkool in roosjes, snipper de ui en snijd de
champignons in plakjes. Kook de bloemkool in water met zout naar smaak in circa
10 minuten gaar, giet ze af en vang het kookvocht op. Verhit
de boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt met een vork rul. Bak de
uisnippers en champignonplakjes circa 5 minuten mee. Roer het Stroganoff
sauspoeder glad met 1,5 dl water en roer deze saus samen met 1 dl crème fraîche
door het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout. MandarijncrèmeIngrediënten10 mandarijntjes - 1 citroen -
1 sinaasappel - 3 eieren - 100 gram suiker - 1 eetlepel maïzena - 1 dl. witte
wijn - zakje vanillesuiker. BereidingswijzePers 8 mandarijntjes uit evenals de citroen en sinaasappel. Splits de eieren en roer de dooiers met de suiker schuimend. Klop de eiwitten stijf. Voeg de maïzena, witte wijn, vanillesuiker en het vruchtensap toe. Laat dit op een heel laag vuur, al roerend, aan de kook komen. Voeg dan, al omscheppend, het geklopte eiwit aan de hete vla toe. Doe de crème in een schaal en laat deze koud worden. Pel de laatste 2 mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Garneer hiermee de Mandarijncrème. Eet smakelijk! |