Meloen met parmaham en
honingazijn
Ingrediënten
1
meloen - 12 plakken parmaham, heel dun gesneden - 1-2 el honingazijn of
frambozenazijn - 2 eetlepels fijngesneden koriander
Bereidingswijze
Snijd de
meloen in dunne punten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees van de
schillen. Snijd de parten meloen in mooie grote stukken. Vouw nonchalante
roosjes, zo los mogelijk, van de
ham en verdeel ze over 4 bordjes. Leg de stukken meloen ertussen. Druppel een
heel klein beetje van de azijn over de meloen en bestrooi met de koriander.
Pittige stampot met salami en
paprika
Ingrediënten
11/2 kg kruimige aardappelen -
150 g magere rookspek reepjes - 1 ui - 1 rode paprika - 500 gram bladspinazie -
150 gram salami (dik stuk) - 150 gram pecorinokaas
(Italiaanse harde schapenkaas) - melk
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water
met iets zout gaar in circa 25 minuten. Bak de spekreepjes op laag vuur onder af
en toe omscheppen in ongeveer 20 minuten zachtjes knapperig. Snipper de ui en
paprika en bak ze de laatste 5 minuten met de spekjes mee. Was de spinazie, zoek
deze goed uit, slinger het goed droog en hak het grof. Snijd de salami en kaas
in kleine blokjes. Verwarm 1 tot 11/2 deciliter melk. Giet de aardappelen af en
stamp ze fijn. Voeg het spekmengsel en de melk toe en roer het door elkaar. Voeg
de spinazie, salami en kaas toe en schep de stamppot luchtig om. Breng op smaak
met zout en peper.
Anijspudding
Ingrediënten
Volle (gesteriliseerde) melk
– maïzena - 1 doosje anijsblokjes - witte basterdsuiker - aardbeienpuddingsaus
Bereidingswijze
Breng 5 deciliter melk aan de
kook. Roer een glad papje van 45 gram (5 eetlepels) maïzena en 1/2 dl melk. Los
6 anijsblokjes en 50 gram basterdsuiker in de melk op en voeg het maïzenapapje
al roerend toe aan de melk. Blijf 2 tot 3 minuten roeren, totdat het geheel
gebonden is. Spoel een puddingvorm (inhoud 6 dl) om met koud water en schenk de
puddingmassa erin. Laat de pudding 3 uur afkoelen en zet deze dan nog 1 uur
afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Maak de pudding met de vingertoppen
los van de vorm en keer deze op een schaal. Serveer de pudding met de
aardbeiensaus.
Eet
smakelijk!
|