Cosquisine

Recept week 47 [ Eerdere recepten ]

Meloen met parmaham en honingazijn

IngrediŽnten
1 meloen - 12 plakken parmaham, heel dun gesneden - 1-2 el honingazijn of frambozenazijn - 2 eetlepels fijngesneden koriander

   
Bereidingswijze
Snijd de meloen in dunne punten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees van de schillen. Snijd de parten meloen in mooie grote stukken. Vouw nonchalante roosjes, zo los mogelijk,  van de ham en verdeel ze over 4 bordjes. Leg de stukken meloen ertussen. Druppel een heel klein beetje van de azijn over de meloen en bestrooi met de koriander.

Pittige stampot met salami en paprika

IngrediŽnten

11/2 kg kruimige aardappelen - 150 g magere rookspek reepjes - 1 ui - 1 rode paprika - 500 gram bladspinazie - 150 gram salami (dik stuk) - 150 gram  pecorinokaas (Italiaanse harde schapenkaas) - melk

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met iets zout gaar in circa 25 minuten. Bak de spekreepjes op laag vuur onder af en toe omscheppen in ongeveer 20 minuten zachtjes knapperig. Snipper de ui en paprika en bak ze de laatste 5 minuten met de spekjes mee. Was de spinazie, zoek deze goed uit, slinger het goed droog en hak het grof. Snijd de salami en kaas in kleine blokjes. Verwarm 1 tot 11/2 deciliter melk. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg het spekmengsel en de melk toe en roer het door elkaar. Voeg de spinazie, salami en kaas toe en schep de stamppot luchtig om. Breng op smaak met zout en peper.

Anijspudding 

IngrediŽnten

Volle (gesteriliseerde) melk Ė maÔzena - 1 doosje anijsblokjes - witte basterdsuiker - aardbeienpuddingsaus

Bereidingswijze

Breng 5 deciliter melk aan de kook. Roer een glad papje van 45 gram (5 eetlepels) maÔzena en 1/2 dl melk. Los 6 anijsblokjes en 50 gram basterdsuiker in de melk op en voeg het maÔzenapapje al roerend toe aan de melk. Blijf 2 tot 3 minuten roeren, totdat het geheel gebonden is. Spoel een puddingvorm (inhoud 6 dl) om met koud water en schenk de puddingmassa erin. Laat de pudding 3 uur afkoelen en zet deze dan nog 1 uur afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Maak de pudding met de vingertoppen los van de vorm en keer deze op een schaal. Serveer de pudding met de aardbeiensaus.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL