Cosquisine

Recept week 48 [ Eerdere recepten ]

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

Ingrediënten

500 gram varkenslappen - 50 gram boter - 4 sjalotjes, fijngehakt - 5 dl witte wijn (of appelsap) - 200 gram tuttifrutti - 2 eetlepels honing - 1 theelepel tijm - 1 kaneelstokje - zout - versgemalen witte peper

Bereidingswijze

Dep de varkenslappen met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit 25 gram boter in een hapjespan en bak het vlees op hoog vuur in circa 5 minuten rondom bruin. Schep de varkenslappen uit de pan. Verhit opnieuw 25 gram boter in de hapjespan en fruit hierin de sjalotjes circa 3 minuten. Voeg de varkenslappen, witte wijn (of appelsap), tuttifrutti, honing, tijm en het kaneelstokje toe en breng het gerecht aan de kook. Laat de varkenslappen met tuttifrutti circa 50 minuten op zacht vuur, op een sudderplaatje, gaar stoven. Neem het kaneelpijpje uit de pan en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de varkenslappen, tuttifrutti en kookvocht over de borden.
Tip: Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

IJsbommen 

Ingredienten  

440 gram schijven ananas in sap uit blik - 300 gram jamrol - 6 bolletjes ijs - 2 eiwitten - 90gram basterdsuiker. 

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 230° C. Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap. Snijd de jamrol in gelijke plakken zoveel u nodig heeft. Bekleed een plaat met bakpapier, leg de plakken erop en bestrijk ze licht met wat bewaard ananassap. Leg een stuk ananas en een bolletje ijs (uw favoriete smaak) op de plakken. Zet het dessert tot gebruik in de vriezer. Klop de eiwitten in een schone, droge kom tot zachte pieken. Voeg de suiker langzaam toe en klop goed na elke toevoeging tot er stijve pieken ontstaan. Smeer de merengue op de bolletjes ijs en bak ze 2-3 minuten. Of tot ze van buiten bruin zijn. Serveer meteen!  

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL