Avocadosoep
Ingrediėnten
2 rijpe avocado's - 1 theelepel kerriepoeder - peper en zout - 1 dl. Slagroom -
5 dl. Groentebouillon - 2 theelepels citroensap cayennepeper -
verse peterselie
Bereidingswijze
Schil de avocado's en snijd 12 mooie blokjes af voor de garnering. Maak de rest
fijn in de keukenmachine of met de staafmixer, samen met het kerriepoeder,
peper, zout en de slagroom. Meng de bouillon met het citroensap en breng dit aan
de kook. Voeg een beetje hete bouillon aan het avocadomengsel toe, roer goed en
voeg alle avocado toe aan de hete bouillon. Warm alles goed door, niet laten
koken en maak de soep op smaak af met wat cayennepeper en fijngeknipte
peterselie.
Garneer de soep met in elk bord drie stukjes avocado.
Chinese
Filetlapjes
Ingrediėnten
4 varkensfiletlapjes ą 125 gram - 1½ eetlepels (arachide)olie - ½ eetlepels
sesamolie - 1 teentje knoflook geperst - ½ theelepel sambal - ½ theelepel
paprikapoeder - ½ theelepel Chinese 5-kruidenpoeder - versgemalen peper - zout
Voorbereiden
Roer in een kom de (arachide)olie, sesamolie, knoflook, sambal, paprikapoeder,
Chinese 5-kruidenpoeder en peper door elkaar. Neem de varkens filetlapjes uit de
koelkast en masseer deze met het oliemengsel. Laat het vlees circa 30 minuten
afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur. Zet het vuur
middelhoog en leg de filetlapjes in de pan. Bak het vlees zachtjes, door deze
regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en
veelvuldig te keren. Bak de lapjes in circa 6 minuten zachtjes goudbruin. Breng
de ze op smaak met zout en eventueel nog peper. Neem de Chinese filetlapjes uit
de pan en verdeel deze over 4 borden. Lekker met peultjes en pandanrijst.
Eet
smakelijk!
|