Cosquisine

Recept week 50 [ Eerdere recepten ]

Avocadosoep

Ingrediėnten
2 rijpe avocado's - 1 theelepel kerriepoeder - peper en zout - 1 dl. Slagroom - 5 dl. Groentebouillon - 2 theelepels citroensap – cayennepeper -  verse peterselie

Bereidingswijze
Schil de avocado's en snijd 12 mooie blokjes af voor de garnering. Maak de rest fijn in de keukenmachine of met de staafmixer, samen met het kerriepoeder, peper, zout en de slagroom. Meng de bouillon met het citroensap en breng dit aan de kook. Voeg een beetje hete bouillon aan het avocadomengsel toe, roer goed en voeg alle avocado toe aan de hete bouillon. Warm alles goed door, niet laten koken en maak de soep op smaak af met wat cayennepeper en fijngeknipte peterselie.
Garneer de soep met in elk bord drie stukjes avocado.

Chinese Filetlapjes

Ingrediėnten
4 varkensfiletlapjes ą 125 gram - 1½ eetlepels (arachide)olie - ½ eetlepels sesamolie - 1 teentje knoflook geperst - ½ theelepel sambal - ½ theelepel paprikapoeder - ½ theelepel Chinese 5-kruidenpoeder - versgemalen peper - zout

Voorbereiden
Roer in een kom de (arachide)olie, sesamolie, knoflook, sambal, paprikapoeder, Chinese 5-kruidenpoeder en peper door elkaar. Neem de varkens filetlapjes uit de koelkast en masseer deze met het oliemengsel. Laat het vlees circa 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.

Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en leg de filetlapjes in de pan. Bak het vlees zachtjes, door deze regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren. Bak de lapjes in circa 6 minuten zachtjes goudbruin. Breng de ze op smaak met zout en eventueel nog peper. Neem de Chinese filetlapjes uit de pan en verdeel deze over 4 borden. Lekker met peultjes en pandanrijst.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL