Cosquisine

Recept deze 03 [ Eerdere recepten ]


Roerei met gerookte zalm

IngrediŽnten 
8  eieren (middelgroot) - 250 gram gerookte zalm - 8 sneetjes witbrood of 4 croissants - dl. room culinair - 20 gram boter - 4 takjes peterselie - peper & zout.

Bereidingswijze 
Snijd de zalm fijn, doe hem in een kom en roer de room erdoor. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Klop de eieren in een kom met peper en zout naar smaak los. Smelt in twee pannen de boter en laat hem over de bodems van de pan uitvloeien. Verdeel de eieren over de pannen. Zet het gas iets hoger en roer met een houten spatel het eimengsel heen en weer. Voeg na 1 minuut het zalmmengsel toe. Blijf roeren tot bijna al het vocht verdwenen is. Zet het gas uit en blijf roeren tot de massa gestold is. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Serveer met brood naar keuze. Garneer het met een toefje peterselie. 


Kalkoen met ratjetoe

IngrediŽnten 
25 gram boter - 1  flinke prei in ringen - 200 gram diverse paddenstoelen - 2 eetlepels olijfolie - 1 dl. room culinair - 4  ongepaneerde schnitzels - 1 theelepel citroensap - peper - 1  rood pepertje fijn gesneden - 2  courgettes in plakjes - 1 teentje geperste knoflook - zout.

Bereidingswijze 
Bak de schnitzels in de boter en olie aan beide kanten in enkele minuten mooi bruin aan. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Doe courgettes, prei, knoflook en chilipepers in de pan en bak dit 1 minuut op hoog vuur. Voeg de paddestoelen toe, grote paddestoelen eerst even doorsnijden en fruit ook dit circa 1 minuut mee. Roer er het citroensap en roomculinair door, breng het op smaak met peper en zout. Leg de schnitzels op warme borden en verdeel er de saus over. Serveer met lint pasta. 


Roomvla met bessenbluf 

IngrediŽnten 
4 beschuiten - 1  eiwit - kaneelpoeder - 2 eetlepels suiker - 1 dl. slagroom - 2 dl. dubbelvla (vanille/aardbei) - 1 dl. bessensap. 

Bereidingswijze
Verkruimel de beschuiten. Klop de slagroom stijf. Spatel hem door de dubbelvla. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg druppelsgewijs het bessensap toe. Verdeel de roomvla over 4 schaaltjes. Strooi de helft van de verkruimelde beschuiten en kaneelpoeder naar smaak erover. Verdeel het bessenmengsel (bessenbluf) erover. Garneer met de rest van de beschuiten en kaneelpoeder en serveer direct.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL