Cosquisine

Recept deze week 04 [ Eerdere recepten ]

 

Zalmlasagne

Ingrediënten
600 gram zalm - 1 gesnipperde ui - verse peper - 100 gram parmezaanse kaas - 1 dl. droge witte wijn - 550 gram tomatensaus - 4 eetlepels olijfolie - 220 gram mozzarella in plakjes gesneden - zout - 3  gekookte eieren - 2 dl. bechamelsaus - 1 pak honig lasagne

Bereidingswijze

Bereid de lasagne zoals vermeld op de verpakking en laat de plakken goed uitlekken. Snijd de zalm in blokjes en meng ze met de ui. Strooi er wat verse peper en zout overheen en bak alles in de olie snel om en om. Schenk de wijn erbij en laat die verdampen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een vuurvaste schaal van 30 bij 20 cm met een laagje tomatensaus. Schik er een laagje lasagne op en bedek die vervolgens met mozzarella, plakjes ei, laagje zalmmengsel, tomatensaus en wat Parmezaanse kaas. Herhaal deze werkwijze tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Houdt echter wel wat Parmezaanse kaas over voor de afwerking. Bereid de bechamelsaus zoals aangegeven op de verpakking en schenk de saus vervolgens over de lasagne. Strooi er tenslotte nog wat Parmezaanse kaas overheen. Zet de schaal 30 minuten in de oven en laat het 5 minuten rusten alvorens u hem aansnijdt. U kunt de witte wijn eventueel vervangen door wat visbouillon.

Zoete zabaglione

Ingrediënten
3 eieren -80 g suiker -1 eetlepel water -1½ dl witte wijn - scheutje Grand Marnier.

Bereidingswijze

Verwarm de wijn. Klop de eieren met de suiker en l eetlepel water au bain marie tot een romige massa. Voeg er al roerend de warme wijn bij. Klop het tot een dikke schuimige massa. Serveer de zabaglione over vruchtensalades en op ijs.
Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL