Gepaneerde
Brie met frambozensaus
Ingrediënten
1 puntje brie (ca. 125 g) - 1 ei - 3 eetlepels paneermeel - 25 g boter of
margarine - 1 blikje frambozen op lichte siroop (ca. 200 gram) - ½ theelepel
aardappelmeel - 2 theelepels koud water.
Bereidingswijze
Snijd de brie in twee plakken. Wentel de plakken door het losgeklopte ei en
daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer en bak de plakken in de
boter of margarine in circa 3 minuten bruin. Halverwege keren.
Verwarm de frambozen met het vocht in een pannetje. Laat het vocht in ongeveer
8 minuten tot 1/3 inkoken. Roer het aardappelmeel en het water door elkaar en
bind het vocht hiermee.
Serveer de brie direct met de warme frambozensaus.
Huzarensalade
Ingrediënten
250 gram gekookte koude aardappelen - 250 g gekookte kalfsvleesrestjes - 2-3
stevige zacht zure appels - 1 grote gekookte rode biet of bietjes uit glas - 4
augurken – circa 20 zilveruitjes - 4 eetlepels slaolie of andere olie – 3 a
4 eetlepels azijn - ½ theelepel mosterd – aroma - peper uit de molen, zout -
2 gepelde hardgekookte eieren - 2 gepelde tomaten - 1 eetlepel citroensap -
enkele eetlepels mayonaise of fritessaus - 1 eetlepel zeer fijngehakte
peterselie
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in plakken van ½ cm dikte en verdeel deze in blokjes. Doe
hetzelfde met de vleesresten. Was, droog, boor en schil de appels. Snijd ze
overdwars in plakken van ½ cm dikte en maak daar dobbelsteentjes van.
Snijd de biet klein en schep aardappelen, vlees, appel en bietjes in een kom
licht en luchtig door elkaar. Snipper de augurken fijn, snijd de zilveruitjes
desgewenst 1 of 2 keer door en schep ze door de ingrediënten in de kom. Klop de
olie op met de azijn, de mosterd, aroma en peper. Giet de vloeistof in de kom en
schep alles door elkaar; zet de kom met de salade afgedekt in de koelkast. Snijd
intussen de eieren in plakken en snijd ook de tomaat in dunne plakken, verwijder
daaruit het zaad.
Schep de salade nog eens door en voeg naar smaak azijn, mosterd, aroma, peper of
zout toe. Beleg een schotel met blaadjes sla, besprenkel deze met het citroensap
en schik er de salade op. Garneer deze met de mayonaise, plakjes ei en tomaat en
strooi hier en daar wat peterselie. Serveer bij voorkeur met vers geroosterde
toast.
Eet
smakelijk!
|