Cosquisine

Recept week 05 [ Eerdere recepten ]

 

Gepaneerde Brie met frambozensaus

Ingrediënten
1 puntje brie (ca. 125 g) - 1 ei - 3 eetlepels paneermeel - 25 g boter of margarine - 1 blikje frambozen op lichte siroop (ca. 200 gram) - ½ theelepel aardappelmeel - 2 theelepels koud water.

Bereidingswijze
Snijd de brie in twee plakken. Wentel de plakken door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer en bak de plakken in de boter of margarine in circa 3 minuten bruin. Halverwege keren. Verwarm de frambozen met het vocht in een pannetje. Laat het vocht in ongeveer 8 minuten tot 1/3 inkoken. Roer het aardappelmeel en het water door elkaar en bind het vocht hiermee.
Serveer de brie direct met de warme frambozensaus.

Huzarensalade

Ingrediënten
250 gram gekookte koude aardappelen - 250 g gekookte kalfsvleesrestjes - 2-3 stevige zacht zure appels - 1 grote gekookte rode biet of bietjes uit glas - 4 augurken – circa 20 zilveruitjes - 4 eetlepels slaolie of andere olie – 3 a 4 eetlepels azijn - ½ theelepel mosterd – aroma - peper uit de molen, zout - 2 gepelde hardgekookte eieren - 2 gepelde tomaten - 1 eetlepel citroensap - enkele eetlepels mayonaise of fritessaus - 1 eetlepel zeer fijngehakte peterselie

Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in plakken van ½ cm dikte en verdeel deze in blokjes. Doe hetzelfde met de vleesresten. Was, droog, boor en schil de appels. Snijd ze overdwars in plakken van ½ cm dikte en maak daar dobbelsteentjes van. Snijd de biet klein en schep aardappelen, vlees, appel en bietjes in een kom licht en luchtig door elkaar. Snipper de augurken fijn, snijd de zilveruitjes desgewenst 1 of 2 keer door en schep ze door de ingrediënten in de kom. Klop de olie op met de azijn, de mosterd, aroma en peper. Giet de vloeistof in de kom en schep alles door elkaar; zet de kom met de salade afgedekt in de koelkast. Snijd intussen de eieren in plakken en snijd ook de tomaat in dunne plakken, verwijder daaruit het zaad. Schep de salade nog eens door en voeg naar smaak azijn, mosterd, aroma, peper of zout toe. Beleg een schotel met blaadjes sla, besprenkel deze met het citroensap en schik er de salade op. Garneer deze met de mayonaise, plakjes ei en tomaat en strooi hier en daar wat peterselie. Serveer bij voorkeur met vers geroosterde toast.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL