Cosquisine

Recept week (07)

 

Witlofsoep

Ingrediënten 
100 gram spekreepjes - 1 kilo witlof - 2 eetlepel bloem - 1 liter rundvleesbouillon - 1 deciliter kookroom - 100 gram geraspte oude kaas - 2 eetlepel bieslook - peper en zout.

Bereidingswijze
Bak het spek uit, eventueel in wat olie. Verwijder intussen de hartjes uit de witlof en snijd de rest in reepjes. Voeg de bloem toe en laat dit circa 30 seconden garen. Roer de bouillon en de room erbij en laat de soep zachtjes doorkoken. Roer de kaas erdoor. Breng de soep op smaak met wat bieslook en peper en zout.
Serveertip! Geef er warm stokbrood bij.


Gestoofde kippenbouten

Ingrediënten
4 kippenbouten - bloem - 8 eetlepels vloeibare margarine - ½ citroen - 1 ui - 2 teentjes knoflook - ½ liter kippenbouillon - ½ liter droge witte wijn - 2 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - 2 jeneverbessen - zout - versgemalen peper.

Bereidingswijze
Haal de kip door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan, bak de kip rondom bruin en haal het uit de pan. Snijd de citroen in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook en bak het aan in de braadpan. Doe de kip bij de ui en knoflook in de pan. Voeg de warme bouillon, wijn, tijm, laurier, jeneverbessen en citroenplakjes toe met wat zout en peper. Dek de pan af en stoof het gerecht in 1.5 uur gaar. Lekker met gebakken aardappeltjes en gemengde groenten.

Lange vingers met vla

Ingrediënten
1 pak lange vingers - ½ liter vla -½ liter kwark - scheut crème de cassis. 

Bereidingswijze
Verdeel de lange vingers over vier schaaltjes. Giet hier de vla en de crème de cassis overheen en laat dit gedurende enige tijd intrekken. Verdeel de kwark over de vier schaaltjes. Doe hierover heen, ter versiering, nog een scheutje crème de cassis.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL