Gemarineerde
kip
Ingrediënten
2 uien - 2 wortelen - 2 stengels groene selderij - 2 teentjes knoflook - 2
blaadjes laurier - peper - 2 cl. olijfolie (extra vierge) - 1 flinke kip - 7.5
dl rode wijn - 5 sneetjes gezouten spek - 250 gram champignons - 10 sjalotten -
1 kruidentuiltje - 75 gram boter - 30 gram tarwebloem - 5 gram suiker – peper
– zout.
Bereidingswijze
De zware braadkip gedurende 24 uur laten marineren in een mengsel van rode wijn,
fijngesneden uitjes, wortelen, selderij, knoflook, tijm, laurier, peper en
olijfolie. De kip uit de marinade halen, in stukken verdelen en droogdeppen met
keukenpapier. De marinade door een fijne zeef gieten. De sjalotten schoonmaken
en ze in een braadpan met wat zout, een snuifje suiker, wat boter en een beetje
water op een zacht vuur laten stoven tot ze mooi glazig zijn.
Boter laten bruinen in een diepe braadkom, de stukken kip erin laten bakken tot
ze mooi gekleurd zijn, bestrooien met bloem en vervolgens de gezeefde marinade
toevoegen. Kruiden met peper en zout en 30 tot 40 minuten laten sudderen.
De champignons schoonmaken en het spek in
blokjes verdelen. De champignons en het spek afzonderlijk in een pan sauteren.
Het kruidentuiltje en de fijngesnipperde knoflook bij de kip voegen en naar het
einde van de kooktijd eveneens de sjalotten en de gesauteerde spekblokjes en
champignons erbij mengen.
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelkroketten.
Eet
smakelijk!
|