Cosquisine

Recept week 11 [ Eerdere recepten ]


Chinese kippensoep

Ingrediënten
200 gram kip - 1½ liter bouillon - 50 gram mihoen - 1 prei - 1 witte ui - ½ theelepel zout - 1 theelepel soja - snufje ve-tsin - 1 ei - selderij 
Bereidingswijze
 
Kook de kip in 2 liter water en bewaar, na verwijdering van de kip, de bouillon. Voeg, als u de bouillon niet krachtig genoeg vindt, een bouillonblokje toe. Week de mihoen en wat water na deze eerst in kleine stukjes te hebben gebroken. Snijd de kip, ui en prei fijn. Breng de bouillon aan de kook en voeg er de fijngesneden ingrediënten aan toe. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Voeg de mihoen, zout, soja en ve-tsin toe. Klop het ei, bak een omelet en snijd die in zeer dunne reepjes. Dien de kippensoep op met sliertjes ei en fijngeknipte selderij 


Gebakken groenten met gember 

Ingrediënten 
3 eetlepels olie - 4 cm verse gemberwortel (geschild en fijngehakt) - 1 kg gemengde groene groenten, zoals kool, broccoli, spinazie, Chinese kool enz. schoongemaakt en kleingesneden - 50 gram peultjes - 1 rode paprika en1 groene paprika (van zaad ontdaan en in reepjes gesneden) - 1 groen pepertje en 1 rood pepertje (zaad verwijderd en gehakt) - 2 sjalotjes (in ringen gesneden) - mespunt ve-tsin Ingrediënten voor de saus: 3 eetlepels zoete ketjap - 2 eetlepels gembernat - 2½ deciliter kippenbouillon - 2 eetlepels maïzena - 1 mespuntje vijfkruidenpoeder - mespunt zout - zwarte peper uit de molen 
Bereidingswijze 
Zet de schoongemaakte peultjes even in water met een paar ijsblokjes dan worden ze knapperig. Vermeng in een klein schaaltje alle ingrediënten voor de saus. Verhit de olie in de wok, doe er de gehakte gember in en voeg, als deze begint te geuren, met handjes tegelijk de verse groenten toe en strooi er ve-tsin over. Bak al omscheppend tot het gaat slinken. Het mag echter niet te zacht worden. Schenk de saus er bij en laat aan de kook komen, zodat de saus iets kan binden. Laat het gerecht afdekken en nog 2 tot 3 minuten stoven. Proef of extra zout en peper nodig is en schep het dan in een verwarmde schaal. Serveer direct. 


Chinese rijstparels 

Ingrediënten  
150 gram (dessert)rijst - 500 gram mager kipgehakt - 2 eetlepels Chinese sojasaus of ketjap - 2 eetlepels fijngehakte koriander - 1 eetlepel geraspte gemberwortel - 1 theelepel komijn - zout - peper - 2 eetlepels paneermeel 
Bereidingswijze
 
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Meng het gehakt met de overige ingrediënten en vorm er 8 ballen van. Rol de ballen door de rijst tot het gehakt helemaal is bedekt. Stoom het gehakt in een stoompan of in een vergiet boven kokend water in ongeveer 15 minuten gaar. 

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL