Cosquisine

Recept week 12 [ Eerdere recepten ]
 

Paprikasoep

Ingrediënten 
1 sjalot  - 1 teentje knoflook  - 2 rode paprika’s - 1 eetlepel olie - 1 theelepel Provençaalse kruiden - 4 dl groentebouillon – peper - zout – tabasco - worcestershiresauce - 6 zwarte olijven zonder pit - 8 blaadjes basilicum - stukje Parmezaanse kaas 
Bereidingswijze 
Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken. Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht. Voeg de bouillon toe en kook de paprika’s in 15 minuten gaar. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout, een drup tabasco en worcestershiresauce. Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum. Verdeel de soep over de borden en garneer met de olijven, de basilicum en schaaf er wat Parmezaanse kaas in grove krullen over. 


Bruine rijst met kokos en gebakken vruchten 
(vegetarisch) 

Ingrediënten 
200 gram bruine rijst - 1 theelepel gomasio (sesamzout) - 2 uien – zonnebloemolie - 100 gram kokos - 1 appel - citroensap - 2 schijven verse ananas - 2 plakken stevige meloen - een paar eetlepels griesmeel – kaneel 
Bereidingswijze 
Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar in tweemaal zoveel water. Roer de gomasio door de gare rijst. Pel en snipper de uien terwijl de rijst kookt en fruit ze bruin en glazig in de olie. Rooster het kokos in een droge koekenpan op laag vuur tot het lichtbruin kleurt. Schep de gefruite uien en het geroosterde kokos door de rijst. Schil en boor de appel en verdeel hem in plakken. Bedruppel ze direct met citroensap tegen bruin verkleuren. Schil de schijven verse ananas, boor het hart eruit en haal ook de ingroeisels weg. Schil tenslotte de meloen en verwijder de pitjes. Schud wat griesmeel op een bord, strooi er wat kaneel over en vermeng beide. Wentel de in plakken gesneden vruchten erdoor en schud het overtollige eraf. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de vruchten snel aan beide kanten bruin.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL