Paprikasoep
Ingrediënten
1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 rode paprika’s - 1 eetlepel olie - 1 theelepel Provençaalse
kruiden - 4 dl groentebouillon – peper - zout – tabasco -
worcestershiresauce - 6 zwarte olijven zonder pit - 8 blaadjes basilicum -
stukje Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en
knoflook in snippers en de paprika’s in stukken. Verwarm de olie en bak hierin
de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht. Voeg de bouillon
toe en kook de paprika’s in 15 minuten gaar. Pureer het mengsel in de
keukenmachine of met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout, een
drup tabasco en worcestershiresauce. Snijd de olijven in plakjes. Was de
basilicum. Verdeel de soep over de borden en garneer met de olijven, de
basilicum en schaaf er wat Parmezaanse kaas in grove krullen over.
Bruine
rijst met kokos en gebakken vruchten
(vegetarisch)
Ingrediënten
200 gram bruine rijst - 1 theelepel gomasio (sesamzout) - 2 uien –
zonnebloemolie - 100 gram kokos - 1 appel - citroensap - 2 schijven verse ananas
- 2 plakken stevige meloen - een paar eetlepels griesmeel – kaneel
Bereidingswijze
Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar in tweemaal zoveel water. Roer de
gomasio door de gare rijst. Pel en snipper de uien terwijl de rijst kookt en
fruit ze bruin en glazig in de olie. Rooster het kokos in een droge koekenpan op
laag vuur tot het lichtbruin kleurt. Schep de gefruite uien en het geroosterde
kokos door de rijst. Schil en boor de appel en verdeel hem in plakken. Bedruppel
ze direct met citroensap tegen bruin verkleuren. Schil de schijven verse ananas,
boor het hart eruit en haal ook de ingroeisels weg. Schil tenslotte de meloen en
verwijder de pitjes. Schud wat griesmeel op een bord, strooi er wat kaneel over
en vermeng beide. Wentel de in plakken gesneden vruchten erdoor en schud het
overtollige eraf. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de vruchten
snel aan beide kanten bruin.
Eet
smakelijk!
|