Cosquisine

Recept week 13 [ Eerdere recepten ]

 

Gebonden spinaziesoep

IngrediŽnten 
40 gram boter - 1 grote geschilde aardappel - 1 grote ui - 450 gram gewassen, uitgelekte en fijngehakte spinazie - ĺ eetlepel groentebouillon - ľ theelepel zout - Ĺ theelepel peper - wat foelie - 2 theelepels citroensap - ruim 1 dl. room
Bereidingswijze 
Smelt de boter. Voeg de aardappel en de ui toe. Smoor dit even totdat het glazig wordt, maar niet bruin. Voeg hier 1 liter water aan toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de spinazie toe. Daarna alle ingrediŽnten behalve de room. Meng dit alles door een roerzeef of maak met de staafmixer alles fijn. Voeg nu de room toe. Het mag niet meer koken. Serveer meteen. 

Spinazieroerei op tomatenbrood 

IngrediŽnten  
4 sneden oud witbrood - 3 dl tomatensap - 300 gram spinazie - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels melk of slagroom - zout - vers gemalen peper - 3 eetlepels olijfolie - 4 plakken belegen kaas.  
Bereidingswijze 
Sneetjes brood in een wijde schaal doen en begieten met tomatensap en 10 minuten goed laten intrekken. Spinazie goed wassen, laten uitlekken en droogmaken in een theedoek of slacentrifuge. Knoflook pellen en fijn hakken. Oven voorverwarmen op 2000C. Eieren loskloppen met melk, zout en peper. Doordrenkt brood op de ingevette bakplaat leggen en in 10 minuten knapperig bakken. Olie verhitten in een koekenpan en knoflook hierin kort bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en al roerbakkend op een hoog vuur snel laten slinken. Eieren erbij gieten en al roerend laten stollen. Kaas op het brood leggen en in de oven even laten smelten. Uit de oven halen en spinazieroerei erover verdelen. Serveer meteen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL