Gebonden
spinaziesoep
Ingrediënten
40 gram boter - 1 grote geschilde aardappel - 1 grote ui - 450 gram
gewassen, uitgelekte en fijngehakte spinazie - ¾ eetlepel groentebouillon - ¼
theelepel zout - ½ theelepel peper - wat foelie - 2 theelepels citroensap -
ruim 1 dl. room
Bereidingswijze
Smelt de boter. Voeg de aardappel en de ui toe. Smoor dit even totdat het glazig
wordt, maar niet bruin. Voeg hier 1 liter water aan toe. Breng het geheel aan de
kook en voeg de spinazie toe. Daarna alle ingrediënten behalve de room. Meng
dit alles door een roerzeef of maak met de staafmixer alles fijn. Voeg nu de
room toe. Het mag niet meer koken. Serveer meteen.
Spinazieroerei
op tomatenbrood
Ingrediënten
4 sneden oud witbrood - 3 dl tomatensap - 300 gram spinazie - 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels melk of slagroom - zout - vers gemalen peper - 3 eetlepels
olijfolie - 4 plakken belegen kaas.
Bereidingswijze
Sneetjes brood in een wijde schaal doen en begieten met tomatensap en 10 minuten
goed laten intrekken. Spinazie goed wassen, laten uitlekken en droogmaken in een
theedoek of slacentrifuge. Knoflook pellen en fijn hakken. Oven voorverwarmen op
2000C. Eieren loskloppen met melk, zout en peper. Doordrenkt brood op de
ingevette bakplaat leggen en in 10 minuten knapperig bakken. Olie verhitten in
een koekenpan en knoflook hierin kort bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en
al roerbakkend op een hoog vuur snel laten slinken. Eieren erbij gieten en al
roerend laten stollen. Kaas op het brood leggen en in de oven even laten
smelten. Uit de oven halen en spinazieroerei erover verdelen. Serveer meteen.
Eet
smakelijk!
|