Cosquisine

Recept week 15 [ Eerdere recepten ]

 

Champignon-roomkaassoep

Ingrediënten
1 sjalotje - 125 gram champignons - klontje boter of margarine - ½ liter koud water - 1 kruidenbouillontablet - 40 gram roomkaas met kruiden - 1 theelepel peterselieblad - vers gemalen knoflookpeper

Bereidingswijze
Het sjalotje pellen en klein snijden. De champignons schoonmaken en in partjes of plakjes snijden. Een klontje boter of margarine lichtbruin laten worden en het sjalotje en de champignons 2 minuten fruiten. Het water met het bouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. De roomkaas en peterselie erdoor roeren en circa 10 minuten verwarmen tot de roomkaas is opgelost. Maal er een vleugje knoflookpeper over.

Zuurkoolstamppot met ananas en ham

Ingrediënten
750 gram aardappelen – 250 a 300 gram zuurkool - ½ a 1 deciliter melk - 1 volle eetlepel boter of margarine - 1 eetlepel kruidenmix voor zuurkoolstamppot - ½ klein blikje ananasstukjes - 100 a 150 gram hamblokjes

Bereidingswijze
Aardappelen schillen, in stukken van gelijke grootte snijden en wassen. Een laagje water in de pan doen en aardappelen en zuurkool toevoegen. Op hoog vuur met deksel op de pan aan de kook brengen. Het vuur laag draaien en alles zachtjes gaar koken in 20 - 25 minuten. Intussen melk koken. Aardappelen en zuurkool afgieten, fijnstampen en met kokende melk tot een smeuïge massa roeren. Kruidenmix, boter of margarine, ananasstukjes en de hamblokjes erdoor roeren. Laat de stamppot nog even goed warm worden.

 

Yoghurt met noten, appel en rozijnen

Ingrediënten
50 gram gemengde ongezouten noten - 1 appel - ¼ theelepel gemalen kaneel - 3 deciliter yoghurt - 1 eetlepel rozijnen - 1 eetlepel (bloemen) honing

Bereidingswijze
De noten grof hakken. De appel schillen en raspen. Noten, appel en kaneel door de yoghurt roeren. De rozijnen wassen. Rozijnen en honing aan de yoghurt toevoegen en er doorheen roeren. Verdeel de yoghurt over de schaaltjes.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL