Champignon-roomkaassoep
Ingrediënten
1 sjalotje - 125 gram champignons - klontje boter of margarine - ½ liter koud
water - 1 kruidenbouillontablet - 40 gram roomkaas met kruiden - 1 theelepel
peterselieblad - vers gemalen knoflookpeper
Bereidingswijze
Het sjalotje pellen en klein snijden. De champignons schoonmaken en in partjes
of plakjes snijden. Een klontje boter of margarine lichtbruin laten worden en
het sjalotje en de champignons 2 minuten fruiten. Het water met het
bouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. De roomkaas en peterselie
erdoor roeren en circa 10 minuten verwarmen tot de roomkaas is opgelost. Maal er
een vleugje knoflookpeper over.
Zuurkoolstamppot
met ananas en ham
Ingrediënten
750 gram aardappelen – 250 a 300 gram zuurkool - ½ a 1 deciliter melk - 1
volle eetlepel boter of margarine - 1 eetlepel kruidenmix voor zuurkoolstamppot
- ½ klein blikje ananasstukjes - 100 a 150 gram hamblokjes
Bereidingswijze
Aardappelen schillen, in stukken van gelijke grootte snijden en wassen. Een
laagje water in de pan doen en aardappelen en zuurkool toevoegen. Op hoog vuur
met deksel op de pan aan de kook brengen. Het vuur laag draaien en alles
zachtjes gaar koken in 20 - 25 minuten. Intussen melk koken. Aardappelen en
zuurkool afgieten, fijnstampen en met kokende melk tot een smeuïge massa
roeren. Kruidenmix, boter of margarine, ananasstukjes en de hamblokjes erdoor
roeren. Laat de stamppot nog even goed warm worden.
Yoghurt met
noten, appel en rozijnen
Ingrediënten
50 gram gemengde ongezouten noten - 1 appel - ¼ theelepel gemalen kaneel - 3
deciliter yoghurt - 1 eetlepel rozijnen - 1 eetlepel (bloemen) honing
Bereidingswijze
De noten grof hakken. De appel schillen en raspen. Noten, appel en kaneel door
de yoghurt roeren. De rozijnen wassen. Rozijnen en honing aan de yoghurt
toevoegen en er doorheen roeren. Verdeel de yoghurt over de schaaltjes.
Eet
smakelijk!
|