Cosquisine

Recept week 16 [ Eerdere recepten ]

 

Gebakken Brie

Ingrediënten 
1 puntje brie (ca. 125 g) - 1 ei - 3 eetlepels paneermeel - 25 gram boter of margarine - 1 blikje frambozen op lichte siroop -  - ½ theelepel aardappelmeel - 2 theelepels koud water. Bereidingswijze 
Snijd de brie in twee plakken. Wentel ze door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer en bak de plakken in de boter of margarine in ca. 3 minuten bruin. Halverwege keren. Verwarm de frambozen met het vocht in een steelpan. Laat het vocht in ca. 8 minuten tot 1/3 inkoken. Roer het aardappelmeel en het water door elkaar en bind het vocht hiermee.
Serveer de brie direct met de warme frambozensaus. 

Andijvie met gehakt 

Ingrediënten 
1 kilo andijvie - 1 citroen - 4 eieren – peper en zout – nootmuskaat - 500 gram gemengd gehakt - 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) - 20 gram bakboter – tomatensaus. Bereidingswijze 
De andijvie zorgvuldig wassen en in reepjes snijden. Gedurende 5 minuten blancheren in kokend water met citroensap en een weinig zout. Daarna de andijvie in een vergiet goed laten uitlekken. De eieren loskloppen en mengen met de kruiden, de gehakte peterselie en het gehakt. Vervolgens de andijvie door het mengsel roeren en in een beboterde souffléschaal gieten.
In een voorverwarmde oven plaatsen en op 200 graden gedurende 1 uur laten garen au bain-marie. Het gerecht direct opdienen en serveren met warme tomatensaus.
Lekker met aardappel puree! 

 

Fruitsalade 

Ingrediënten  
1 bekertje zure room (125 ml) - 1 eetlepel mayonaise - 2 eetlepels abrikozenjam - 1 eetlepel citroensap - ½ theelepel kerriepoeder - 1 bakje aardbeien - 2 kiwi's - 1 blikje perzikschijfjes - 1 banaan – zout 
Bereidingswijze 
In schaal door elkaar roeren: zure room, mayonaise, jam, ½ eetlepel citroensap en kerriepoeder. Saus op smaak brengen met snufje zout. Tot gebruik in koelkast zetten. Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en grote exemplaren halveren. Kiwi's schillen, in plakjes snijden en plakjes halveren. Perzikschijfjes afgieten. Banaan pellen en in plakjes snijden. Besprenkelen met rest van citroensap. Enkele aardbeien, plakjes kiwi, schijfjes perzik en plakjes banaan achterhouden voor garnering. Rest van vruchten door saus scheppen. Garneren met achtergehouden fruit.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL