Cosquisine

Recept week 18 [ Eerdere recepten ]

 

Paardenentrecote Stroganoff 

Ingrediënten
40 gram boter - 20 cl. vleesbouillon - 250  gram champignons – tomatenpuree - slagroom - water – 1 rode paprika – 2 grote uien - peper en zout - 800  gram gepelde tomaten - 800 gram paardenentrecote.    

Bereidingswijze  
Maak 20 cl vleesbouillon klaar (1/2 blokje). Hak de uien fijn en laat ze glazig worden in een pannetje, in de helft van de boter.Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree erbij, laat 5 minuten koken en giet de bouillon erbij. Breng het mengsel op smaak met wat zout, peper en paprika. Laat het geheel zonder deksel op een matig vuurtje 15 tot 20 minuten doorkoken. Snij de champignons in schijfjes, bak ze in de pan, giet het kookvocht af en voeg ze zo'n 5 minuten voor het einde van de kooktijd samen met de room bij de saus. Bak de entrecote op een hoog vuur in de rest van de boter een paar minuutjes aan beide kanten, naar wens. Dien de entrecote op met de warme saus en met frietjes. 

 

Bladerdeeggebak met aardbeien 

Ingrediënten 
3 dl slagroom - 500 gram aardbeien – 2 pakjes bladerdeeg - poedersuiker

Bereidingswijze  
Laat de oven voorverwarmen op 180°C. Ontrol de eerste schijf deeg; laat ze op het bakpapier liggen; bevochtig lichtjes, leg daarboven de tweede schijf deeg. Druk goed met de vingers opdat ze goed zouden samen kleven. Snijdt een vierkant met 24 cm zijde. Sleep hem met het bakpapier op de ovenrooster en laat 25 minuten bakken.Haal ondertussen de steeltjes van de aardbeien, was ze en snijdt ze in stukjes: laat uitlekken. Klop de room tot slagroom met de suiker. Haal de bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen. Snijd ze met een goed zaagmes in 3 gelijke dikten. Bestrijk de plakken met de helft van de slagroom en de helft van de aardbeien. Leg er een tweede laag bladerdeeg op, en herhaal voorgaande operatie. Beëindig met de laatste laag bladerdeeg die u bestrooit met poedersuiker. Wacht niet te lang met opdienen en zet niet in de koelkast, zodat ze krokant blijft en niet papperig wordt.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL