Paardenentrecote
Stroganoff
Ingrediënten
40 gram boter - 20 cl. vleesbouillon - 250
gram champignons – tomatenpuree - slagroom - water – 1 rode paprika
– 2 grote uien - peper en zout - 800 gram
gepelde tomaten - 800 gram paardenentrecote.
Bereidingswijze
Maak 20 cl vleesbouillon klaar (1/2 blokje). Hak de
uien fijn en laat ze glazig worden in een pannetje, in de helft van de
boter.Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree erbij, laat 5 minuten koken en
giet de bouillon erbij. Breng het mengsel op smaak met wat zout, peper en
paprika. Laat het geheel zonder deksel op een matig vuurtje 15 tot 20 minuten
doorkoken. Snij de champignons in schijfjes, bak ze in de pan, giet het
kookvocht af en voeg ze zo'n 5 minuten voor het einde van de kooktijd samen met
de room bij de saus. Bak de entrecote op een hoog vuur in de rest van de boter
een paar minuutjes aan beide kanten, naar wens. Dien de entrecote op met de
warme saus en met frietjes.
Bladerdeeggebak
met aardbeien
Ingrediënten
3 dl slagroom - 500 gram aardbeien – 2
pakjes bladerdeeg - poedersuiker
Bereidingswijze
Laat de oven voorverwarmen op 180°C. Ontrol de
eerste schijf deeg; laat ze op het bakpapier liggen; bevochtig lichtjes, leg
daarboven de tweede schijf deeg. Druk goed met de vingers opdat ze goed zouden
samen kleven. Snijdt een vierkant met 24 cm zijde. Sleep hem met het bakpapier
op de ovenrooster en laat 25 minuten bakken.Haal ondertussen de steeltjes van de
aardbeien, was ze en snijdt ze in stukjes: laat uitlekken. Klop de room tot
slagroom met de suiker. Haal de bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen. Snijd
ze met een goed zaagmes in 3 gelijke dikten. Bestrijk de plakken met de helft
van de slagroom en de helft van de aardbeien. Leg er een tweede laag bladerdeeg
op, en herhaal voorgaande operatie. Beëindig met de laatste laag bladerdeeg die
u bestrooit met poedersuiker. Wacht niet te lang met opdienen en zet niet in de
koelkast, zodat ze krokant blijft en niet papperig wordt.
Eet smakelijk!
|