Cosquisine

Recept week 19 [ Eerdere recepten ]

 

Salade van groene asperges met spekjes

Ingrediënten  
10 dunne groene asperges - 1 kleine ui – zout - witte peper - 50 gram ontbijtspekblokjes - 4 eetlepels olie - 2 eetlepels azijn - 1 theelepel mosterd - ½ theelepel suiker - 4-seizoenenpeper uit de molen.

Bereidingswijze  
Snijd 3 centimeter van de onderkant van de asperges af. Pel en snipper het uitje. Kook de asperges in ruimkokend water met een snufje zout in 12-15 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. De olie verhitten en de spekblokjes zachtjes uitbakken. Het uitje toevoegen en 2 minuten meebakken. Witte peper erover strooien. Meng de azijn met mosterd en suiker. Voeg het spekmengsel (ook de olie) toe en roer het goed door. Leg de warme asperges op bordjes en schep de spekjes-dressing erover. Maal er wat 4-seizoenenpeper over.  
Serveer er geroosterd brood bij.

 

Asperges met peterselieroom en ham

Ingrediënten  
750 gram asperges - 150 gram beenham - 1 eetlepel roomboter - ½ deciliter droge witte wijn - ½ theelepel suiker - zeezout uit de molen - 3 eetlepels crême fraiche - ½ eetlepel peterselie - groentekruiden met molen

Bereidingswijze  
Asperges met dunschiller van vlak onder kopje tot aan uiteinde schillen. Houtachtige uiteinden (± 3 cm) eraf snijden. Asperges in stukjes van ± 4 cm snijden. Plakken beenham oprollen. Schaal voorverwarmen. In hapjes- of braadpan boter smelten en aspergestukjes erdoor scheppen. Erbij doen: wijn, suiker en snufje zout. Met deksel op de pan asperges in ± 20-25 minuten gaar laten stoven. Crême fraiche door asperges scheppen. Zonder deksel op de pan en op hoog vuur nog ± 2 minuten koken. Peterselie erdoor scheppen. Asperges met stoofvocht overdoen in voorverwarmde schaal, en er groentekruiden over malen. Hamrolletjes apart serveren.  
Lekker met gekookte aardappelen, bestrooid met fijngehakte peterselie!

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL