Cosquisine

Recept week 20 [ Eerdere recepten ]

 

Tomatensoep met asperges

Ingrediėnten  
250 gram dunne asperges - 4 deciliter water – zout - 2 sjalotjes - 1 eetlepel boter - 1 pakje roomkaas van 100 gram - 1 pakje Tomato Frito (400 gram) - 1 groentebouillontablet - 2 theelepels suiker - witte peper uit de molen - 1 theelepel kervel.

Bereidingswijze  
Asperges met dunschiller van vlak onder kopje tot aan uiteinde schillen. Uiteinden (± 3 centimeter) eraf snijden. Asperges in stukken van ± 4 centimeter snijden. In pan water aan de kook brengen en asperges in ± 20 minuten gaar koken. Intussen sjalotjes pellen en fijn snijden. In andere pan boter verhitten en laten smelten. Tomatensaus toevoegen, bouillontablet erboven verkruimelen en alles ± 5 minuten laten koken. Af en toe omroeren. Met schuimspaan asperges uit pan nemen en op bord leggen. Kookvocht in maatbeker schenken. Eventueel met water aanvullen tot 3½ deciliter. Door tomatensoep roeren. Suiker erdoor roeren. Witte peper erboven malen en kervel erdoor roeren. Asperges toevoegen en 3 minuten mee warmen.

Ovenschotel gehakt met ijsbergsla

Ingrediėnten  
1 kilo aardappelen - ca. 1 deciliter melk - 40 gram boter of margarine 1 zakje kruidenmix voor ovenschotel gehakt - ½ krop ijsbergsla (ca. 250 gram) - 300 gram gehakt - 100 gram geraspte kaas - 4 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze  
Oven voorverwarmen op 200°C. Aardappelen schillen, wassen, koken en er met melk en de helft van de boter of margarine een smeuļge puree van maken. De helft van de mix erdoor roeren. Ui pellen en klein snijden. Tomaat wassen, pitjes en vocht verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. IJsbergsla in repen snijden, wassen en uit laten lekken (of in slacenrifuge). Een klontje boter verhitten en ui en tomaat even fruiten. Gehakt erbij doen, kort meebakken en de andere helft van de mix erdoor roeren. De ovenschaal (2,4 liter) invetten met boter of margarine. Gehakt erin doen, ijsbergsla erover verdelen en dan de puree erop scheppen, kaas en paneermeel erover strooien en een paar klontjes boter erop leggen. Ovenschotel in het midden van de oven in 25 minuten gaar laten worden.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL