Tomatensoep
met asperges
Ingrediėnten
250 gram dunne asperges - 4 deciliter water zout - 2 sjalotjes - 1 eetlepel
boter - 1 pakje roomkaas van 100 gram - 1 pakje Tomato Frito (400 gram) - 1
groentebouillontablet - 2 theelepels suiker - witte peper uit de molen - 1
theelepel kervel.
Bereidingswijze
Asperges met dunschiller van vlak onder kopje tot aan uiteinde schillen.
Uiteinden (± 3 centimeter) eraf snijden. Asperges in stukken van ± 4
centimeter snijden. In pan water aan de kook brengen en asperges in ± 20
minuten gaar koken. Intussen sjalotjes pellen en fijn snijden.
In andere pan boter verhitten en laten smelten. Tomatensaus toevoegen,
bouillontablet erboven verkruimelen en alles ± 5 minuten laten koken. Af en toe
omroeren.
Met schuimspaan asperges uit pan nemen en op bord leggen. Kookvocht in
maatbeker schenken. Eventueel met water aanvullen tot 3½ deciliter. Door
tomatensoep roeren. Suiker erdoor roeren. Witte peper erboven malen en kervel
erdoor roeren. Asperges toevoegen en 3 minuten mee warmen.
Ovenschotel
gehakt met ijsbergsla
Ingrediėnten
1 kilo aardappelen - ca. 1 deciliter melk - 40 gram boter of margarine 1 zakje
kruidenmix voor ovenschotel gehakt - ½ krop ijsbergsla (ca. 250 gram) - 300
gram gehakt - 100 gram geraspte kaas - 4 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200°C. Aardappelen schillen, wassen, koken en er met melk
en de helft van de boter of margarine een smeuļge puree van maken. De helft van
de mix erdoor roeren. Ui pellen en klein snijden. Tomaat wassen, pitjes en vocht
verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
IJsbergsla in repen snijden, wassen en uit laten lekken (of in slacenrifuge).
Een klontje boter verhitten en ui en tomaat even fruiten. Gehakt erbij doen,
kort meebakken en de andere helft van de mix erdoor roeren. De ovenschaal (2,4
liter) invetten met boter of margarine. Gehakt erin doen, ijsbergsla erover
verdelen en dan de puree erop scheppen, kaas en paneermeel erover strooien en
een paar klontjes boter erop leggen. Ovenschotel in het midden van de oven in 25
minuten gaar laten worden.
Eet smakelijk!
|