Cosquisine

Recept week 21 [ Eerdere recepten ]

 

Woksoep met noedels, spitskool en garnalen

Ingrediënten:
700 gram spitskool - wok olie - 2 bakjes - Boemboe voor Sajoer Tjampoer - Sambal Tjampoer - 125 gram noedels - ketjap manis - 125 gram gekookte gepelde garnalen - 125 g taugé.
Bereidingswijze
Was en snijd de spitskool in brede repen. Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de koolreepjes 2 minuten. Roer er de boemboe, ½ -1 eetlepel sambal en 1 ½ liter water door en breng de soep aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Voeg naar smaak een scheutje ketjap toe. Verdeel de garnalen over diepe kommen en schep de woksoep erover. Strooi de taugé erover.

 

Bahmi Goreng

Ingrediënten:
250 gram Mie (nestjes) - 1 zakje mix voor Bahmi Goreng - 300 gram hamlapjes - 2 teentjes knoflook - wok olie - 500 gram bahmi groentepakket - 4 eetlepels Ketjap Manis - 2-3 theelepels Sambal Oelek. 
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in circa 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Meng ondertussen de mix voor Bahmi Goreng met 1 dl. kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan. Snijd de hamlapjes in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesblokjes circa 3 minuten. Roer de gewelde mix erdoor. Voeg de bahmigroenten en de knoflook toe en roerbak ze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de ketjap en de sambal toe, schep de goed uitgelekte mie erdoor en roerbak nog 3 minuten. Schep de bahmi goreng op de borden. Zet sambal, ketjap, kroepoek, seroendeng, gebakken uitjes en atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. 

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL