Cosquisine

Recept week 25 [ Eerdere recepten ]


Gebakken garnalen

Ingrediënten
250 gram garnalen - scheutje citroensap - 1 ui - 1 teentje knoflook - 3 eetlepels Ketjap Manis - snufje Aromat Naturel - 1 scheutje Culinesse  
Bereidingswijze
Maak de garnalen goed schoon met wat citroensap en water. Snipper de ui en de knoflook fijn. Maak een marinade van de ketjap, aromat, knoflook en uien en marineer de garnalen hierin 10 à 20 minuten. Verhit de Culinesse en bak de garnalen hierin kort, tot ze gaar zijn. Lekker met stokbrood en knoflooksaus.

Ovenschotel met kalkoenfilet, asperges en bier

Ingrediënten
500 gram kalkoenfilet - 350 gram aardappelen - 600 gram asperges - 250 gram wit van de prei - twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie - vier eetlepels roomboter - 1 dl melk - mespuntje nootmuskaat - 1 dl kippenbouillon - 1,5 dl licht bier -  peper uit de molen en zout naar smaak.
Bereidingswijze
 
Het wit van de prei in ringetjes snijden, wassen en laten uitlekken. Kalkoenfilet in blokjes snijden. Een mengsel van twee eetlepels olie en twee eetlepels boter verhitten in een braadpan en hierin de blokjes kalkoenfilet aanbraden. De preiringetjes en de bouillon erbij doen en in ruim dertig minuten zacht stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De asperges schillen, in stukjes van 5 cm snijden en met een snufje zout beetgaar koken. Laten uitlekken en afkoelen. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en met een snufje zout zacht koken. Samen met de melk en het mespuntje nootmuskaat pureren tot een gladde massa. Een vuurvaste ovenschotel beboteren, het kalkoenmengsel over de bodem verdelen, de stukjes asperge hierop leggen en afdekken met aardappelpuree. De ovenschotel in het midden van de oven plaatsen en bij een temperatuur van 160 graden Celsius bakken tot de korst lichtbruin van kleur is geworden. Zo warm mogelijk serveren met een tomatensalade en fijngeknipte bieslook.

Aardbeien-kiwi dessert

Ingrediënten
2 kleine kiwi's - 150 gram aardbeien - 2 blaadjes witte gelatine - 2 eetlepels creamsherry - 1 zakje vanillesuiker - 1 afgestreken lepel suiker - 1 eierdooier - 1/8 l. slagroom. Bereidingswijze
Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes. Snijd plakjes in halve maantjes. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en laat ze goed uitlekken. Halveer de aardbeien daarna. Week de gelatine in koud water. Verhit de sherry met vanillesuiker, kristalsuiker en eidooier al roerend tot net onder het kookpunt, de saus begint dan te binden. Neem de pan van het vuur en los de gelatine erin op. Laat het mengsel  afkoelen. Klop de slagroom met suiker bijna stijf. Meng de gelatineoplossing als het lobbig wordt door de slagroom. Schik plakjes kiwi en aardbeien in coupes en schep er een laagje roomcrème op. Herhalen tot het op is. Eindigen met roomcrème en vruchtjes om te garneren. Zo koud mogelijk serveren.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL