Cosquisine

Recept week 27 [ Eerdere recepten ]


Brie met frambozensaus

Ingrediënten
1 puntje brie (ca. 125 g) - 1 ei - 3 eetlepels paneermeel - 25 gram boter of margarine - 1 blikje frambozen op lichte siroop (netto ca. 200 gram) - ½ theelepel aardappelmeel - 2 theelepels koud water.
Bereidingswijze
Snijd de brie in twee plakken. Wentel ze door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer en bak de plakken in de boter of margarine in ca. 3 minuten bruin. Halverwege keren. Verwarm de frambozen met het vocht in een steelpan. Laat het vocht in ca. 8 minuten tot 1/3 inkoken. Roer het aardappelmeel en het water door elkaar en bind het vocht hiermee.
Serveer de brie direct met de warme frambozensaus. 

Gegratineerde macaroni met peer

Ingrediënten
200 gram volkorenmacaroni - 2 takjes peterselie - 2 handperen - 2 dl slankroom - ½ theelepel kerriepoeder - 100 gram geraspte Pardanokaaas - 2 eetlepels pijnboompitten - 1 eetlepel boter of margarine - ovenschaal, inhoud ca. 1½ liter. 
Bereidingswijze
Grill op de hoogste stand voorverwarmen. Schaal invetten. Macaroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Peterselie in kopje fijn knippen. Peren schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. In pan op laag vuur slankroom met kerriepoeder langzaam verwarmen. Kaas al roerend er in oplossen. Peterselie erdoor mengen. Macaroni in schaal scheppen, peerplakjes erop leggen en saus erover schenken. Bestrooien met pijnboompitten. Schotel ca. 10 cm onder de grill in ca. 8 minuten goudbruin laten worden.

Zoete omeletjes met aardbei

Ingrediënten
4 eieren - 2 eetlepels slagroom - 2 eetlepels poedersuiker - 250 gram aardbeien - boter of margarine - snufje zout.
Bereidingswijze
Snij de aardbeien in plakjes. In een kom de eieren met slagroom en zout loskloppen. In kleine koekenpan ¼ deel van de boter verhitten en ¼ deel van het eimengsel erin schenken. Omelet op laag vuur ca. 2 minuten bakken tot bovenkant droog is. Omelet op bord laten glijden en tussen twee borden warm houden. Op dezelfde manier nog 3 omeletjes bakken. Beleg de omeletjes voor de helft met aardbeien, klap ze dubbel en bestrooi ze met poedersuiker.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL