Brie met frambozensaus
Ingrediënten
1 puntje brie (ca. 125 g) - 1 ei - 3 eetlepels paneermeel - 25 gram boter of
margarine - 1 blikje frambozen op lichte siroop (netto ca. 200 gram) - ½
theelepel aardappelmeel - 2 theelepels koud water.
Bereidingswijze
Snijd de brie in twee plakken. Wentel ze door het losgeklopte ei en daarna door
het paneermeel. Herhaal dit nog een keer en bak de plakken in de boter of
margarine in ca. 3 minuten bruin. Halverwege keren. Verwarm de frambozen met het
vocht in een steelpan. Laat het vocht in ca. 8 minuten tot 1/3 inkoken. Roer het
aardappelmeel en het water door elkaar en bind het vocht hiermee.
Serveer de brie direct met de warme frambozensaus.
Gegratineerde
macaroni met peer
Ingrediënten
200 gram volkorenmacaroni - 2 takjes peterselie - 2 handperen - 2 dl slankroom -
½ theelepel kerriepoeder - 100 gram geraspte Pardanokaaas - 2 eetlepels
pijnboompitten - 1 eetlepel boter of margarine - ovenschaal, inhoud ca. 1½
liter.
Bereidingswijze
Grill op de hoogste stand voorverwarmen. Schaal invetten. Macaroni volgens
gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Peterselie in kopje fijn knippen. Peren
schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. In pan op laag
vuur slankroom met kerriepoeder langzaam verwarmen. Kaas al roerend er in
oplossen. Peterselie erdoor mengen. Macaroni in schaal scheppen, peerplakjes
erop leggen en saus erover schenken. Bestrooien met pijnboompitten. Schotel ca.
10 cm onder de grill in ca. 8 minuten goudbruin laten worden.
Zoete
omeletjes met aardbei
Ingrediënten
4 eieren - 2 eetlepels slagroom - 2 eetlepels poedersuiker - 250 gram aardbeien
- boter of margarine - snufje zout.
Bereidingswijze
Snij de aardbeien in plakjes. In een kom de eieren met slagroom en zout
loskloppen. In kleine koekenpan ¼ deel van de boter verhitten en ¼ deel van
het eimengsel erin schenken. Omelet op laag vuur ca. 2 minuten bakken tot
bovenkant droog is. Omelet op bord laten glijden en tussen twee borden warm
houden. Op dezelfde manier nog 3 omeletjes bakken. Beleg de omeletjes voor de
helft met aardbeien, klap ze dubbel en bestrooi ze met poedersuiker.
Eet
smakelijk!
|