Cosquisine

Recept week 29 [ Eerdere recepten ]


Gegratineerde mosselen met kruidenboter

IngrediŽnten  
2 bosuitjes - 1 eetlepel olijfolie - 1 theelepel citroen- of limoensap - 1 theelepel korianderblad - 50 gram roomboter (kamertemperatuur) - 2 theelepels kruidenmix voor kruidenboterkruiden - 150 gram gekookte mosselen - 2 theelepels paneermeel.  
Bereidingswijze
Was de bosuitjes en hak deze fijn. Verhit de olie, fruit het uitje, roer het citroen- of limoensap en het korianderblad erdoor en laat het afkoelen. Verwarm de grill op de hoogste stand. Boter en kruidenmix door elkaar roeren, het uimengsel toevoegen en er ook doorroeren. Vet 2 kleine ovenschaaltjes in met de kruidenboter. Schep de mosselen in de schaaltjes en verdeel er de rest van de kruidenboter en het paneermeel over.
Zet de schaaltjes onder de hete grill en laat de mosselen in Ī 5 minuten heet worden.

Mosselspiezen met kerrie 

IngrediŽnten
1 eetlepel olie - 1 theelepel kerrie - 125 gram gekookte mosselen - 4 lange repen katenspek - vers gemalen knoflookpeper.
Bereidingswijze
Olie en kerrie door elkaar roeren. De mosselen en reepjes spek aan spiezen steken.
De reepjes spek zigzaggend tussen de mosselen doorwikkelen. Met een kwastje de kerrie-olie op het nog zichtbare deel van de mossel smeren. Maal er knoflookpeper over. Rooster de spiezen Ī 5 minuten op de barbecue.
Lekker met stokbrood!

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL