Gegratineerde mosselen met
kruidenboter
Ingrediënten
2 bosuitjes - 1 eetlepel olijfolie - 1 theelepel
citroen- of limoensap - 1 theelepel korianderblad - 50 gram roomboter
(kamertemperatuur) - 2 theelepels kruidenmix voor kruidenboterkruiden - 150 gram
gekookte mosselen - 2 theelepels paneermeel.
Bereidingswijze
Was de bosuitjes en hak deze fijn. Verhit de olie, fruit het uitje, roer het
citroen- of limoensap en het korianderblad erdoor en laat het afkoelen. Verwarm
de grill op de hoogste stand. Boter en kruidenmix door elkaar roeren, het
uimengsel toevoegen en er ook doorroeren. Vet 2 kleine ovenschaaltjes in met de
kruidenboter. Schep de mosselen in de schaaltjes en verdeel er de rest van de
kruidenboter en het paneermeel over.
Zet de schaaltjes onder de hete grill en
laat de mosselen in ± 5 minuten heet worden.
Mosselspiezen
met kerrie
Ingrediënten
1 eetlepel olie - 1 theelepel kerrie - 125 gram gekookte mosselen - 4 lange
repen katenspek - vers gemalen knoflookpeper.
Bereidingswijze
Olie en kerrie door elkaar roeren. De mosselen en reepjes spek aan spiezen
steken.
De reepjes spek zigzaggend tussen de
mosselen doorwikkelen. Met een kwastje de kerrie-olie op het nog zichtbare deel
van de mossel smeren. Maal er knoflookpeper over. Rooster de spiezen ± 5
minuten op de barbecue.
Lekker met stokbrood!
Eet
smakelijk!
|