Cosquisine

Recept week 31 [ Eerdere recepten ]


Komkommersalade

IngrediŽnten
1 kleine komkommer
- 1 sjalotje - 1 eetlepel (witte wijn) azijn - 1 eetlepel olie - 4 eetlepels water - Kruidenmix voor salade

Bereidingswijze
Komkommer schillen en in dunne plakjes schaven. Sjalotje pellen en klein snijden. Sausje roeren van azijn, olie, water en 1 eetlepel kruidenmix voor salade. Komkommerplakjes, sjalotje en sausje door elkaar scheppen.
 

Gebakken aardappelen met ei

IngrediŽnten
50 gram boter of margarine
- 1 zakje aardappelplakjes of partjes (425 gram) - 50 gram gepelde walnoten - 2 eieren - 4 eetlepels koffieroom - (zee)zout - Cayennepeper - 2 theelepels Hollandse tuinkruiden

Bereidingswijze
In een grote koekenpan de boter verhitten. De aardappelen in ca. 10 minuten rondom bruinbakken. Af en toe omscheppen. Intussen de walnoten grof hakken.
Klop in een kom de eieren, de koffieroom, wat zout, een snufje cayennepeper en de Hollandse tuinkruiden door elkaar. Schep de walnoten door de aardappelen. Eimengsel erover gieten. Met deksel op de pan in ca. 8 minuten gaar laten worden.  
Serveer er een frisse salade bij!

Aardbeiensoep

IngrediŽnten
375 gram aardbeien
- 35 gram poedersuiker - 1 theelepel balsamico azijn - 1 mespunt zwarte peper - Blaadjes citroenmelisse - Spuitbus slagroom

Bereidingswijze
300 gram aardbeien pureren en er suiker, azijn en een snufje zwarte peper doorroeren. De aardbeiensoep in 2 schaaltjes of glazen schenken. 75 gram aardbeien in stukjes snijden en verdelen over de soep. Garneren met blaadjes citroenmelisse en een toef slagroom.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL