Komkommersalade
Ingrediënten
1 kleine komkommer
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel (witte wijn) azijn
- 1 eetlepel olie
- 4 eetlepels water
- Kruidenmix voor salade
Bereidingswijze
Komkommer schillen en in dunne plakjes schaven. Sjalotje pellen en klein
snijden. Sausje roeren van azijn, olie, water en 1 eetlepel kruidenmix voor
salade. Komkommerplakjes, sjalotje en sausje door elkaar scheppen.
Gebakken
aardappelen met ei
Ingrediënten
50 gram boter of margarine
- 1 zakje aardappelplakjes of partjes (425
gram)
- 50 gram gepelde walnoten
- 2 eieren
- 4 eetlepels koffieroom
- (zee)zout
- Cayennepeper
- 2 theelepels Hollandse tuinkruiden
Bereidingswijze
In een grote koekenpan de boter verhitten. De aardappelen in ca. 10 minuten
rondom bruinbakken. Af en toe omscheppen. Intussen de walnoten grof hakken.
Klop in een kom de eieren, de koffieroom,
wat zout, een snufje cayennepeper en de Hollandse tuinkruiden door elkaar. Schep
de walnoten door de aardappelen. Eimengsel erover gieten. Met deksel op de pan
in ca. 8 minuten gaar laten worden.
Serveer er een frisse salade bij!
Aardbeiensoep
Ingrediënten
375 gram aardbeien
- 35 gram poedersuiker
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1 mespunt zwarte peper
- Blaadjes citroenmelisse
- Spuitbus slagroom
Bereidingswijze
300 gram aardbeien pureren en er suiker, azijn en een snufje zwarte peper
doorroeren. De aardbeiensoep in 2 schaaltjes of glazen schenken. 75 gram
aardbeien in stukjes snijden en verdelen over de soep. Garneren met blaadjes
citroenmelisse en een toef slagroom.
Eet smakelijk!
|