Cosquisine

Recept week 33 [ Eerdere recepten ]


Gemberbouillon met Chinese kool

Ingrediënten
½ struik Chinese kool - 7 ½ dl groentebouillon - ca. 6 cm verse gemberwortel, in plakjes - 1 limoen, rasp en 1 eetlepel sap - 1 theelepel honing - 50 gram rijst (liefst een wilde rijstmengsel) - 2 lente-uitjes - 100 gram champignons - ½ -1 rode Spaanse peper – zout.

Voorbereiding
Snij de lente-uitjes en de peper in ringen en de champignons in plakjes. Was de Chinese kool en snijd deze in korte, smalle repen.

Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook met de gember, limoenrasp, limoensap en honing. Laat de bouillon circa 10 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan. Voeg de rijst toe en kook deze circa 15 minuten in de bouillon. Voeg de schoongemaakte in ringen gesneden lente-uitjes, in plakjes gesneden champignons en in ringen gesneden peper toe. Kook de bouillon nog 5 minuten. Voeg vlak voor het serveren de Chinese kool toe en laat de kool goed heet worden.
Breng de bouillon op smaak en serveer hem direct. 
Tip maaltijdsoep
 
Kook 300 gram kipfilet mee in de bouillon, neem een hele Chinese kool, circa 100 gram rijst en 1,5 liter groentebouillon voor een rijk gevulde soep.
Variatie
Voor een minder uitgesproken smaak kunt u de gemberwortel ook weglaten en de limoen vervangen door citroen.

Gestoofde drumsticks

Ingrediënten
8 drumsticks - 3 eetlepels olijfolie - 2 gehakte uien - 4 geperste teentjes knoflook - 4 dl hot ketchup - 1-3 theelepels sambal oelek (afhankelijk smaak en wens pittigheid)
of 1 rode Spaanse peper in ringetjes – zout – peper.

Bereidingswijze
}Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast. Verwarm de olie in een hapjespan. Bak hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, de knoflook, de ketchup en de sambal toe. Doe een deksel erop en laat het gerecht circa 35 minuten stoven. Keer de kip zo nu en dan en voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak af met zout en peper.
Lekker met gemengde sla en gekookte pasta vermengd met oranje paprikasnippers.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL