Cosquisine

Recept week 34 [ Eerdere recepten ]


Salade

Ingredienten
250 gram gepelde gekookte garnalen - 250 g zachtzure appels - 1 theelepel citroensap - 1 stengel bleekselderij - 1/8 l slagroom - 4 eetlepels mayonaise  - 1-2 eetlepels tomatenketchup - 2 eetlepels droge sherry of witte wijn - mespunt suiker  - Worcestersaus of aroma - Tabasco of peper uit de molen –zout – plakjes hardgekookte ei - plakjes tomaat zonder zaad.
Bereidingswijze
Was de garnalen en laat ze in de zeef zeer goed uitlekken. Was, droog, boor en schil de appels en snijd ze overdwars in plakken van ½ cm dikte en snijd daarvan vierkante blokjes. Bedruppel deze met het citroensap. Was en droog de selderij en snijd de stengel in flinterdunne plakjes. Schep deze door de stukjes appel. Klop de room niet al de stijf en schep er de mayonaise, tomatenketchup, de sherry en de suiker door. Dep de garnalen droog op keukenpapier en leg ze op de slagroomsaus. Voeg hieraan de appels met selderij toe en spatel alles licht en luchtig door elkaar. Zet de kom tenminste 30 minuten afgedekt op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Proef de salade, voeg daaraan naar smaak nog citroensap, worcestersaus, tabasco en zout toe. Breng de salade over op een schotel of in eenpersoonsschaaltjes en garneer deze met de plakjes ei en tomaat. Serveer er geroosterd brood bij.

Oosterse gehakt-koolrolletjes 

Kook 12 bladeren van een savooien- of groene kool in ruim water met zout beetgaar. Laten uitlekken en droog deppen. Snijd de harde nerf weg, maar laat het blad zo veel mogelijk intact. Meng door 300 gram half-om-half gehakt en 200 gram rundergehakt het gesnipperde groen van 1 prei (het wit bewaren), 1 geraspt stukje gemberwortel van 3 cm, 1 eetlepel ketoembar, 1 mespunt djintan, 1 eetlepel sojasaus, 1 ei, 2 verkruimelde sneetjes brood, zout en peper.
Verdeel het gehakt in 12 porties en rol deze in de koolbladeren. Fruit in 1 eetlepel boter het achtergehouden gesnipperde wit van de prei en breng het met ½ groentebouillon en 1 eetlepel sojasaus tegen de kook aan. Laat in deze bouillon de rolletjes afgedekt 25 minuten stoven. Snijd 1 paprika, 150 gram wortel en 1 kleine prei in reepjes. Neem de rolletjes uit de pan. Zeef de bouillon en doe deze met de groentereepjes terug in de pan. Laat 5 minuten sudderen en bind het vocht met 1-1 ½ eetlepel losgeroerde maïzena. Warm kort door. Serveer met mie of rijst.

Eet smakelijk






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL