Broccolisoep
Ingrediënten: 1 kleine ui - 1
eetlepel boter - ½ liter koud water - 1 kruidenbouillontablet - 250 gram
broccoliroosjes - ½ eetlepel bieslook - 2 eetlepels slagroom.
Bereidingswijze
De ui pellen en klein snijden. De boter verhitten en de ui 2 minuten fruiten.
Water, kruidenbouillontablet en broccoliroosjes toevoegen en alles zachtjes
laten koken. Pureer de soep en roer de bieslook en de slagroom door de
soep.
Macaroni met
broccoli en gehakt
Ingrediënten: 1 rode paprika -
1 ui - 150 gram broccoliroosjes - 300 gram macaroni - (of spaghetti) - 300 gram
gehakt - 1 blikje tomatenpuree (140 gram) - 1 zakje kruidenmix voor
macaroni/spaghetti - 4 eetlepels geraspte kaas.
Bereidingswijze
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Ui pellen en
klein snijden. De broccoliroosjes wat kleiner snijden. Macaroni of spaghetti
koken zoals op de verpakking staat aangegeven en de broccoliroosjes 4 minuten
meekoken. Gehakt rul bakken. Paprikablokjes en ui ± 2 minuten meebakken.
Tomatenpuree en kruidenmix erbij doen en goed doorroeren. De gekookte macaroni
met de broccoli toevoegen, alles door elkaar roeren en onder voortdurend
omscheppen goed wam laten worden. De geraspte kaas erdoor roeren. (geen zout of
peper toevoegen)
Gegratineerde
mozzarella met aardbeien
Ingrediënten: 100 gram
aardbeien - 100 gram mozzarella - ½ eetlepel aardbeienjam - 1 theelepel
bieslook - zwarte peper uit de molen.
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Was de aardbeien, verwijder de
kroontjes en halveer ze. De mozzarella in plakjes van 1 cm snijden. Bestrijk de
plakjes met jam. Strooi de bieslook erover. De plakjes op bordjes leggen en deze
ca. 5 centimeter onder het grillelement schuiven. Laat de mozzarella ca. 1
minuut gratineren. De aardbeien over de mozzarella verdelen en er peper boven
malen.
Eet
smakelijk!
|