Cosquisine

Recept deze week 35 [ Eerdere recepten ]

 

Broccolisoep

Ingrediënten: 1 kleine ui - 1 eetlepel boter - ½ liter koud water - 1 kruidenbouillontablet - 250 gram broccoliroosjes - ½ eetlepel bieslook - 2 eetlepels slagroom.
Bereidingswijze
De ui pellen en klein snijden. De boter verhitten en de ui 2 minuten fruiten. Water, kruidenbouillontablet en broccoliroosjes toevoegen en alles zachtjes laten koken. Pureer de soep en roer de bieslook en de slagroom door de soep. 

Macaroni met broccoli en gehakt

Ingrediënten: 1 rode paprika - 1 ui - 150 gram broccoliroosjes - 300 gram macaroni - (of spaghetti) - 300 gram gehakt - 1 blikje tomatenpuree (140 gram) - 1 zakje kruidenmix voor macaroni/spaghetti - 4 eetlepels geraspte kaas.
Bereidingswijze
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Ui pellen en klein snijden. De broccoliroosjes wat kleiner snijden. Macaroni of spaghetti koken zoals op de verpakking staat aangegeven en de broccoliroosjes 4 minuten meekoken. Gehakt rul bakken. Paprikablokjes en ui ± 2 minuten meebakken. Tomatenpuree en kruidenmix erbij doen en goed doorroeren. De gekookte macaroni met de broccoli toevoegen, alles door elkaar roeren en onder voortdurend omscheppen goed wam laten worden. De geraspte kaas erdoor roeren. (geen zout of peper toevoegen) 

Gegratineerde mozzarella met aardbeien

Ingrediënten: 100 gram aardbeien - 100 gram mozzarella - ½ eetlepel aardbeienjam - 1 theelepel bieslook - zwarte peper uit de molen.
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. De mozzarella in plakjes van 1 cm snijden. Bestrijk de plakjes met jam. Strooi de bieslook erover. De plakjes op bordjes leggen en deze ca. 5 centimeter onder het grillelement schuiven. Laat de mozzarella ca. 1 minuut gratineren. De aardbeien over de mozzarella verdelen en er peper boven malen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL