Groentesoep
met balletjes Ingrediënten: 1 ui - 6
worteltjes - 1 prei - 300 gram soepvlees - 4 takjes peterselie Bereidingswijze: Ui
pellen en halveren. Worteltjes en prei schoonmaken. Halve ui, 3 worteltjes en ½
prei (het groene deel) in stukken snijden en in een pan doen. Toevoegen:
soepvlees, 2 takjes peterselie, 2 takjes selderij, peperkorrels, foelie,
laurierblaadje, tijm, zout en 1 liter koud water. Aan de kook brengen en met
deksel op de pan ca. 3 uur zachtjes laten trekken. Natte doek in een zeef
leggen. Bouillon boven een andere pan zeven. Rest van ui, wortel en prei in
stukjes snijden. Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. Knolselderij
schoonmaken en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kopje 2
takjes peterselie en 2 takjes selderij fijn knippen. In kom gehakt vermengen met
paneermeel, zout en peper. Met natte handen tot kleine balletjes draaien. In een
grote pan boter verhitten. Stukjes ui, wortel, prei, bloemkool en knolselderij
circa 3 minuten zachtjes bakken. Steeds omscheppen. Bouillon en vluggort
toevoegen en circa 5 minuten zachtjes koken. Gehaktballetjes toevoegen en soep
in nog ca. 5 minuten gaar koken. Peterselie en selderij erdoor roeren, op smaak
brengen met zout en peper en over de soepborden verdelen. Gegratineerde
aardappelschotel met Brie Ingredienten: 1 pak
spinazie à la crème - 1 zak aardappelschijfjes (450 g) - 1 grote ui - 1
eetlepel olijfolie - 150 gram brie - 50 gram parmezaanse kaas. Bereidingwijze: Verwarm
de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de ui in schijfjes. Snijd de brie in plakjes. Vet een ovenschaal in.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de ui en
de helft van de parmezaanse kaas door de spinazie. Leg de helft van de
aardappelschijfjes in de ovenschaal. Schep de helft van het spinaziemengsel
erop. Leg 1/3 van de brieplakjes eroverheen. Maak nogmaals een laag
aardappelschijfjes, daarover de spinazie en daarop de rest van de brie. Strooi
de rest van de parmezaanse kaas erover. Laat de schotel in de oven in ca. 25 à
30 minuten goudbruin en gaar worden. Zoete
omeletjes met aardbei Ingredienten: 4 eieren -
2 eetlepels slagroom - 2 eetlepels poedersuiker - 250 gram aardbeien - boter of
margarine - snufje zout. Bereidingswijze: Snij de
aardbeien in plakjes. In een kom eieren met slagroom en zout loskloppen. In
kleine koekenpan ¼ deel van boter verhitten en ¼ deel van eimengsel erin
schenken. Omelet op laag vuur ca. 2 minuten bakken tot bovenkant droog is.
Omelet op bord laten glijden en tussen twee borden warm houden. Op dezelfde
manier nog 3 omeletjes bakken. Beleg de omeletjes voor de helft met aardbeien,
klap ze dubbel en bestrooi ze met poedersuiker. Eet smakelijk! |