Cosquisine

Recept week 36 [ Eerdere recepten ]

 

Groentesoep met balletjes

Ingrediënten: 1 ui - 6 worteltjes - 1 prei - 300 gram soepvlees - 4 takjes peterselie - 4 takjes selderij - 8 zwarte peperkorrels - 1 stukje foelie - 1 theelepel tijm - 2 eetlepels vluggort - ½ eetlepel zout - ¼ bloemkool (ca. 100 g) - 1 laurierblaadje - ¼ knolselderij (ca. 100 g) - 2 theelepels citroensap - 75 gram gehakt - 1 eetlepel paneermeel – peper - 1 eetlepel boter of margarine.

Bereidingswijze: Ui pellen en halveren. Worteltjes en prei schoonmaken. Halve ui, 3 worteltjes en ½ prei (het groene deel) in stukken snijden en in een pan doen. Toevoegen: soepvlees, 2 takjes peterselie, 2 takjes selderij, peperkorrels, foelie, laurierblaadje, tijm, zout en 1 liter koud water. Aan de kook brengen en met deksel op de pan ca. 3 uur zachtjes laten trekken. Natte doek in een zeef leggen. Bouillon boven een andere pan zeven. Rest van ui, wortel en prei in stukjes snijden. Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. Knolselderij schoonmaken en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kopje 2 takjes peterselie en 2 takjes selderij fijn knippen. In kom gehakt vermengen met paneermeel, zout en peper. Met natte handen tot kleine balletjes draaien. In een grote pan boter verhitten. Stukjes ui, wortel, prei, bloemkool en knolselderij circa 3 minuten zachtjes bakken. Steeds omscheppen. Bouillon en vluggort toevoegen en circa 5 minuten zachtjes koken. Gehaktballetjes toevoegen en soep in nog ca. 5 minuten gaar koken. Peterselie en selderij erdoor roeren, op smaak brengen met zout en peper en over de soepborden verdelen.

Gegratineerde aardappelschotel met Brie

Ingredienten: 1 pak spinazie à la crème - 1 zak aardappelschijfjes (450 g) - 1 grote ui - 1 eetlepel olijfolie - 150 gram brie - 50 gram parmezaanse kaas.

Bereidingwijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de ui in schijfjes. Snijd de brie in plakjes. Vet een ovenschaal in. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de ui en de helft van de parmezaanse kaas door de spinazie. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Schep de helft van het spinaziemengsel erop. Leg 1/3 van de brieplakjes eroverheen. Maak nogmaals een laag aardappelschijfjes, daarover de spinazie en daarop de rest van de brie. Strooi de rest van de parmezaanse kaas erover. Laat de schotel in de oven in ca. 25 à 30 minuten goudbruin en gaar worden.

Zoete omeletjes met aardbei

Ingredienten: 4 eieren - 2 eetlepels slagroom - 2 eetlepels poedersuiker - 250 gram aardbeien - boter of margarine - snufje zout.

Bereidingswijze: Snij de aardbeien in plakjes. In een kom eieren met slagroom en zout loskloppen. In kleine koekenpan ¼ deel van boter verhitten en ¼ deel van eimengsel erin schenken. Omelet op laag vuur ca. 2 minuten bakken tot bovenkant droog is. Omelet op bord laten glijden en tussen twee borden warm houden. Op dezelfde manier nog 3 omeletjes bakken. Beleg de omeletjes voor de helft met aardbeien, klap ze dubbel en bestrooi ze met poedersuiker.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL