Cosquisine

Recept week 38 [ Eerdere recepten ]

 

Aardappel-uischotel met Rode bietensalade

Ingrediėnten

4 middelgrote, vastkokende aardappelen, 1½ grote ui, 175 gr (stukje) corned beef, ± 6 eetlepels geraspte belegen Goudse kaas, 2 eetlepels paneermeel, zout en versgemalen peper, 2 eetlepels olijfolie.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen circa 15 minuten, niet helemaal gaar laten worden. Laat ze afkoelen en snij er dan plakjes van. Halveer de uien en snij in dunne ringen. Snij van de corned beef plakken en rasp de kaas. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180° C.Verhit de olie in de koekenpan. Bak de uireepjes goudgeel en bestrooi met wat zout en versgemalen peper. Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met 1/3 van de plakjes aardappel. Gevolgd door de helft van de gebakken uien. Leg er dan de helft van de corned beef op en bestrooi het met wat van de geraspte kaas. Herhaal dit. Verdeel er de overgebleven plakjes aardappel over en bestrooi het met de rest van de kaas en daarover het paneermeel. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat het in ± 30 minuten goudbruin en gaar worden. Lekker met rode bietensalade.

Rode bietensalade

Ingrediėnten

300 gram gekookte rode bieten, 200 gram uien, 50 gram bruine basterdsuiker, 2 dl witte wijnazijn, 1 eetlepel verse of 2 theelepels gedroogde dille.

Bereidingswijze

Schil de bieten, pel de ui en snij doormidden. Plaats de plakjesschijf in de machine en schaaf de bieten tot plakjes. Haal de plakjes uit de kom en zet even apart. Herhaal dit met de uien. Of snij er met een mes dunne ringen van. Haal de ringen uit elkaar. Rangschik een laagje bietplakjes in de schaal en leg hierop een laagje uienringen. Bestrooi het met wat suiker, zout en versgemalen peper. Herhaal dit proces tot alle groenten op zijn. Meng de azijn met de dille. Giet het over de groenten en dek de schaal af met een bord of plastic huishoudfolie. Zet de salade een paar uur in de koelkast om goed te laten intrekken.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL