Aardappel-uischotel met Rode
bietensalade
Ingrediėnten4 middelgrote, vastkokende
aardappelen, 1½ grote ui, 175 gr (stukje) corned beef, ± 6 eetlepels geraspte
belegen Goudse kaas, 2 eetlepels paneermeel, zout en versgemalen peper, 2
eetlepels olijfolie. BereidingswijzeKook de aardappelen circa 15
minuten, niet helemaal gaar laten worden. Laat ze afkoelen en snij er dan
plakjes van. Halveer de uien en snij in dunne ringen. Snij
van de corned beef plakken en rasp de kaas. Verwarm
de oven 10 minuten voor op 180° C.Verhit de olie in de koekenpan. Bak de
uireepjes goudgeel en bestrooi met wat zout en versgemalen peper. Vet de
ovenschaal in en bedek de bodem met 1/3 van de plakjes aardappel. Gevolgd door
de helft van de gebakken uien. Leg er dan de helft van de corned beef op en
bestrooi het met wat van de geraspte kaas. Herhaal dit. Verdeel
er de overgebleven plakjes aardappel over en bestrooi het met de rest van de
kaas en daarover het paneermeel. Zet de
schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat het in ± 30 minuten
goudbruin en gaar worden. Lekker met rode bietensalade. Rode bietensalade
Ingrediėnten300 gram gekookte rode bieten,
200 gram uien, 50 gram bruine basterdsuiker, 2 dl witte wijnazijn, 1 eetlepel
verse of 2 theelepels gedroogde dille. BereidingswijzeSchil de bieten, pel de ui en snij doormidden. Plaats de plakjesschijf in de machine en schaaf de bieten tot plakjes. Haal de plakjes uit de kom en zet even apart. Herhaal dit met de uien. Of snij er met een mes dunne ringen van. Haal de ringen uit elkaar. Rangschik een laagje bietplakjes in de schaal en leg hierop een laagje uienringen. Bestrooi het met wat suiker, zout en versgemalen peper. Herhaal dit proces tot alle groenten op zijn. Meng de azijn met de dille. Giet het over de groenten en dek de schaal af met een bord of plastic huishoudfolie. Zet de salade een paar uur in de koelkast om goed te laten intrekken. Eet smakelijk! |