Cosquisine

Recept week 39 [ Eerdere recepten ]

 

Boterham kiwi met rookvlees

IngrediŽnten: 1 kiwi - 2 slabladeren - 2 sneetjes licht roggebrood - Ĺ eetlepel  roomkaas - 4 seizoenenpeper uit de molen - 4 plakjes runderrookvlees. 
Bereidingswijze: Kiwi's dun schillen en in dunne plakjes snijden. Sla wassen en uitslaan. Roggebrood besmeren met roomkaas en er 4 seizoenenpeper over malen. Dan sla, rookvlees en kiwi erover verdelen en op 2 bordjes leggen. 

Zomerstamppot met stroganoff gehaktballetjes 

IngrediŽnten: voor zomerstamppot: 750 gram aardappelen - Ĺ krop ijsbergsla - 1 tomaat - 20-25 gram boter of margarine - Ĺ deciliter melk - 1 eetlepel kruidenmix voor stamppot zomergroenten.
IngrediŽnten: voor gehakt stroganoff: 250 gram gehakt - 1 volle eetlepel kruidenmix voor gehakt stroganoff - 3 eetlepels melk - 1 eetlepel tomatenketchup - 40 gram boter of bakprodukt.
Bereidingswijze: Aardappelen schillen, in stukken snijden en wassen. Sla in smalle repen snijden, wassen en uit laten lekken. Gehakt mengen met kruidenmix voor gehakt stroganoff, melk en tomatenketchup en er (voor 2 personen 8) balletjes van vormen. De aardappelen in een laagje water op hoog vuur in gesloten pan aan de kook brengen, het vuur lager draaien en de aardappelen in ca. 15 minuten gaar koken, afgieten en droog laten stomen. Intussen de boter of het bakprodukt verhitten en de balletjes rondom bruin bakken. Op matig vuur de gehaktballetjes in ca. 15 minuten gaar braden met het deksel op de pan. Appel schillen en in blokjes snijden. Tomaat wassen, zaadjes en vocht verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Aardappelen fijn stampen en vermengen met boter of margarine, kruidenmix voor stamppot zomergroenten en melk. Sla, appel en tomaat in gedeelten door de puree mengen. De stamppot al roerend goed warm laten worden. De stamppot op borden scheppen, de gehaktballetjes er naast leggen. Eventueel de jus er apart bij serveren.

 

Appelvla met kiwi

IngrediŽnten: 2 appels - Ĺ theelepel citroensap - Ĺ theelepel kaneel - ľ liter vanille vla - 1 kiwi.
Bereidingswijze: Boven een kom de appels raspen. Roer het citroensap, kaneel en vanillevla erdoor. Over schaaltjes verdelen. De kiwi schillen en in plakjes snijden. Garneer de appelvla met plakjes kiwi.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL