Boterham
kiwi met rookvlees
Ingrediënten: 1 kiwi -
2 slabladeren - 2 sneetjes licht roggebrood - ½ eetlepel
roomkaas - 4 seizoenenpeper uit de molen - 4 plakjes runderrookvlees.
Bereidingswijze: Kiwi's dun schillen en in dunne plakjes snijden. Sla
wassen en uitslaan. Roggebrood besmeren met roomkaas en er 4 seizoenenpeper over
malen. Dan sla, rookvlees en kiwi erover verdelen en op 2 bordjes leggen.
Zomerstamppot
met stroganoff gehaktballetjes
Ingrediënten: voor
zomerstamppot: 750 gram aardappelen - ½ krop ijsbergsla - 1 tomaat - 20-25 gram
boter of margarine - ½ deciliter melk - 1 eetlepel kruidenmix voor stamppot
zomergroenten.
Ingrediënten: voor gehakt stroganoff: 250 gram gehakt - 1 volle eetlepel
kruidenmix voor gehakt stroganoff - 3 eetlepels melk - 1 eetlepel tomatenketchup
- 40 gram boter of bakprodukt.
Bereidingswijze: Aardappelen schillen, in stukken snijden en wassen. Sla
in smalle repen snijden, wassen en uit laten lekken. Gehakt mengen met
kruidenmix voor gehakt stroganoff, melk en tomatenketchup en er (voor 2 personen
8) balletjes van vormen. De aardappelen in een laagje water op hoog vuur in
gesloten pan aan de kook brengen, het vuur lager draaien en de aardappelen in
ca. 15 minuten gaar koken, afgieten en droog laten stomen. Intussen de boter of
het bakprodukt verhitten en de balletjes rondom bruin bakken. Op matig vuur de
gehaktballetjes in ca. 15 minuten gaar braden met het deksel op de pan. Appel
schillen en in blokjes snijden. Tomaat wassen, zaadjes en vocht verwijderen en
het vruchtvlees in blokjes snijden. Aardappelen fijn stampen en vermengen met
boter of margarine, kruidenmix voor stamppot zomergroenten en melk. Sla, appel
en tomaat in gedeelten door de puree mengen. De stamppot al roerend goed warm
laten worden. De stamppot op borden scheppen, de gehaktballetjes er naast
leggen. Eventueel de jus er apart bij serveren.
Appelvla met
kiwi
Ingrediënten: 2 appels
- ½ theelepel citroensap - ½ theelepel kaneel - ¼ liter vanille vla - 1 kiwi.
Bereidingswijze: Boven een kom de appels raspen. Roer het citroensap,
kaneel en vanillevla erdoor. Over schaaltjes verdelen. De kiwi schillen en in
plakjes snijden. Garneer de appelvla met plakjes kiwi.
Eet
smakelijk!
|