Cosquisine

Recept week 41 [ Eerdere recepten ]

 

(Vegetarisch menu)

Brandnetel-crêmesoep

Ingrediënten: 250 gram fijngesneden brandneteltopjes - 200 gram puree van aardappels - 1 ui - 1 liter groentebouillon - 2 eetlepels tarwe- of rijstebloem. 
Bereidingswijze: Ui in een beetje olie fruiten, bouillon erbij, aan de kook brengen, al roerende aardappelpuree en meel toevoegen, de brandneteltopjes erbij en nog 5 minuten zacht doorkoken. Op smaak brengen met een snufje nootmuskaat en eventueel zout of gistextract. Garneren met bijvoorbeeld verse bieslook of peterselie.

Brandnetel- of spinaziekroketjes

Ingrediënten: 300 gram aardappels - 150 gram brandnetels of spinazie - 2 eetlepels volkoren tarwemeel - 4 eetlepels gistvlokken - 2 theelepeltjes zout - ¼ theelepel nootmuskaat – paneermeel.
Bereidingswijze: Kook de aardappels in de schil. Pel ze en stamp ze fijn tot puree. Leg de brandnetels korte tijd in heet water, de prik gaat er dan van af. Als je spinazie gebruikt hoeft dat natuurlijk niet. Hak de brandnetels of spinazie in kleine stukjes en roer ze evenals arrowroot (of meel), gistvlokken, zout en nootmuskaat door de puree. Vorm er kroketjes van, rol ze door de paneermeel en frituur ze in hete olie. Serveer er een frisse sla bij!

Aardbeienijs

Ingrediënten: 200 gram verse aardbeien -150 gram tofu - ½ theelepel vanillepoeder - 1 dl perendiksap.
Bereidingswijze: Alle ingrediënten mengen en pureren in blender of roerzeef. Wil je iets 'romiger' ijs, doe er dan een paar lepels sojalecithinepoeder bij. Dit is echter nogal duur (goedkopere soorten bevatten meestal melkbestanddelen) en echt nodig is het niet.
Giet het mengsel in een schaaltje en zet het zonder deksel in het diepvriesvak. Na ca. 1 ½ uur het mengsel even doorkloppen en een uur later nog eens, ter voorkoming van ijskristallen. Het ijs wordt anders korrelig. Na ongeveer 12 uur is het klaar voor gebruik.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL