Griezel Bowl
Ingrediënten: 2 liter jus d'orange - 1/2 liter water - 3 dl. grenadine -
wat blauwe en groene levensmiddelenkleurstof – ijsblokjes - 1
huishoudhandschoen - rozijnen.
Bereidingswijze: Mix de jus d'orange, het water en de grenadine samen met
wat blauwe en groene levensmiddelenkleurstof. De hoeveelheid moet je zelf
beoordelen. Maak ijsklontjes en doe in de bakjes rozijnen. Vries de ijsblokjes
in dan heb je het effect van insecten in de blokjes. Neem een nieuwe
onbeschadigde huishoudhandschoen, spoel hem goed uit en vul hem met water. Draai
het open eind goed dicht en sluit af met een dik elastiek of goed touw, en leg
de handschoen in de diepvries. Mix de jus d’orange en het water goed door
elkaar en doe er de kleurstoffen bij, totdat het mengsel een gifgroene kleur
heeft gekregen.Voordat de gasten komen, of voor gebruik, haal de handschoen uit
de diepvries en haal voorzichtig de handschoen van de ijshand af en leg hem in
de bowl. Serveer de drank met de ijsblokjes in ruime glazen.
Pompoen soep
Ingrediënten: 2 eetlepels boter - 180 gram geschilde aardappelen -
400 gram pompoen - 2 preien, in ringen - 0.8 liter bouillon - 0.5 dl.
witte wijn - 0.5 dl. room -2 eetlepels
fijngeknipte bieslook - croutons - 4 eetlepels geraspte gruyère.
Bereidingswijze: Snijd de geschilde aardappels klein en de pompoen in
blokjes. Smelt de boter. Fruit hierin de
aardappelen en de groenten en schenk de bouillon erop. Laat het geheel in 20
minuten gaar worden. Pureer en zeef de soep en breng het geheel op smaak met
witte wijn en room. Verwarm de soep, schenk deze op de borden en garneer met
bieslook, croutons en de kaas.
Het staat ook heel leuk om de soep in een uitgeholde pompoen te serveren.
Poempoen
pannekoeken
Ingrediënten: 500 gram gekookte en fijngemalen pompoen - ruim 1 dl. melk
- 2 eieren - 75 gram rozijnen - 100 gram zelfrijzend bakmeel - 1 theelepel
vanille-essence - 1/2 theelepel kaneelpoeder - 4 eetlepels suiker – bakolie.
Bereidingswijze: Klop de eieren
los en meng ze door de fijngemaakte pompoen. Voeg dan de vanille toe. Hierna al
roerende het bakmeel met kaneel en zout en vervolgens de rozijntjes en de
suiker. Even proeven. Eventueel iets meer suiker erbij doen. Het beslag mag niet
te dun zijn, in dat geval iets meerbakmeel toevoegen. Bak
van het beslag in olie pannenkoeken aan beide kanten mooi goudbruin van kleur.
|