Cosquisine

Recept week 44 [ Eerdere recepten ]

 

Griezel Bowl

Ingrediënten: 2 liter jus d'orange - 1/2 liter water - 3 dl. grenadine - wat blauwe en groene levensmiddelenkleurstof – ijsblokjes - 1 huishoudhandschoen - rozijnen. 
Bereidingswijze: Mix de jus d'orange, het water en de grenadine samen met wat blauwe en groene levensmiddelenkleurstof. De hoeveelheid moet je zelf beoordelen. Maak ijsklontjes en doe in de bakjes rozijnen. Vries de ijsblokjes in dan heb je het effect van insecten in de blokjes. Neem een nieuwe onbeschadigde huishoudhandschoen, spoel hem goed uit en vul hem met water. Draai het open eind goed dicht en sluit af met een dik elastiek of goed touw, en leg de handschoen in de diepvries. Mix de jus d’orange en het water goed door elkaar en doe er de kleurstoffen bij, totdat het mengsel een gifgroene kleur heeft gekregen.Voordat de gasten komen, of voor gebruik, haal de handschoen uit de diepvries en haal voorzichtig de handschoen van de ijshand af en leg hem in de bowl. Serveer de drank met de ijsblokjes in ruime glazen.

Pompoen soep

Ingrediënten: 2 eetlepels boter - 180 gram geschilde aardappelen -  400 gram pompoen - 2 preien, in ringen - 0.8 liter bouillon - 0.5 dl. witte wijn - 0.5 dl. room
-2 eetlepels fijngeknipte bieslook - croutons - 4 eetlepels geraspte gruyère.
Bereidingswijze: Snijd de geschilde aardappels klein en de pompoen in blokjes.
Smelt de boter. Fruit hierin de aardappelen en de groenten en schenk de bouillon erop. Laat het geheel in 20 minuten gaar worden. Pureer en zeef de soep en breng het geheel op smaak met witte wijn en room. Verwarm de soep, schenk deze op de borden en garneer met bieslook, croutons en de kaas.
Het staat ook heel leuk om de soep in een uitgeholde pompoen te serveren.

Poempoen pannekoeken

Ingrediënten: 500 gram gekookte en fijngemalen pompoen - ruim 1 dl. melk - 2 eieren - 75 gram rozijnen - 100 gram zelfrijzend bakmeel - 1 theelepel vanille-essence - 1/2 theelepel kaneelpoeder - 4 eetlepels suiker – bakolie. 
Bereidingswijze: Klop de eieren los en meng ze door de fijngemaakte pompoen. Voeg dan de vanille toe. Hierna al roerende het bakmeel met kaneel en zout en vervolgens de rozijntjes en de suiker. Even proeven. Eventueel iets meer suiker erbij doen. Het beslag mag niet te dun zijn, in dat geval iets meerbakmeel toevoegen. Bak van het beslag in olie pannenkoeken aan beide kanten mooi goudbruin van kleur.






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL