Cosquisine

Recept week 50 [ Eerdere recepten ]

 

Champignon-roomkaassoep

Ingrediënten: 1 sjalotje - 125 gram champignons - klontje boter of margarine - ½ liter koud water - 1 kruidenbouillontablet - 40 gram roomkaas met kruiden - 1 theelepel peterselieblad - vers gemalen knoflookpeper.

Bereidingswijze: Het sjalotje pellen en klein snijden. De champignons schoonmaken en in partjes of plakjes snijden. Een klontje boter of margarine lichtbruin laten worden en het sjalotje en de champignons 2 minuten fruiten. Het water met het bouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. De roomkaas en peterselie erdoor roeren en ± 10 minuten verwarmen tot de roomkaas is opgelost. Maal er een vleugje knoflookpeper over.

Bonenstamppot met gehakt

Ingrediënten: 700 gram kruimige aardappelen - 150 gram panklare snijbonen - 1 potje witte bonen (350 gram) - ½ deciliter melk – boter - 1 eetlepel kruidenmix voor stamppot boerenkool - 2 vleestomaten - 1 ui - 1 eetlepel (olijf)olie - 250 gram gehakt - ½ theelepel paprikapoeder - ¼ theelepel knoflookpoeder - ½ theelepel zout - 2 eetlepels tomatenketchup - 1 eetlepel crême fraiche.

Bereidingswijze: Aardappelen schillen, wassen en kleiner snijden. In pan met water en zout aardappelen aan de kook brengen. Na 5 minuten snijbonen erbij doen en nog 10 minuten laten koken tot de aardappels gaar zijn. In zeef witte bonen onder koud stromend water afspoelen en uit laten lekken. Tomaten wassen, in parten snijden, zaadjes en vocht verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Ui pellen en klein snijden. De olie verhitten en de uien 2 minuten fruiten. Het gehakt toevoegen en op hoog vuur bruin en rul bakken. De tomaatblokjes, paprikapoeder, peper, knoflookpoeder, en zout er door roeren en 1 minuut bakken. Tomatenketchup en crême fraiche er door roeren. Aardappelen en bonen afgieten en door elkaar stampen. Zoveel melk en boter er door roeren tot er een smeuïge puree ontstaat. Witte bonen er door scheppen en nog enkele minuten verwarmen. Stamppot op borden scheppen en het gehakt er naast scheppen of over de stamppot verdelen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL