Veldsla met oesterzwammen Ingrediënten: 75 gram
veldsla - 1 bosuitje - 1 eetlepel azijn - 1 eetlepel slasaus - 1 eetlepel
sesamolie - 4 eetlepels zonnebloemolie - versgemalen gekruid zeezout -
versgemalen 4-seizoenenpeper - 100 gram oesterzwammen - 1 ei - 2 theelepels
shoarmakruiden - 4 eetlepels paneermeel. Veldsla stamppot met champignons en kaas Ingrediënten: 750 gram kruimige aardappelen - 150 gram veldsla - 150 gram champignons - 1 ui - 40 gram boter of margarine - 1 - 1½ deciliter melk - 2 eetlepels olie - versgemalen zeezout - versgemalen 4-seizoenenpeper - 25 gram ongezouten cashewnoten - 125 gram geraspte belegen kaas. Bereidingswijze: De aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden. De veldsla wassen en uit laten lekken (of slacentrifuge). De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De ui pellen en klein snijden. De aardappelen gaar koken en er met boter of margarine en melk een luchtige puree van maken. De olie verhitten de ui fruiten en de champignons ± 3 minuten meebakken. De veldsla en het ui/champignonmengsel door de puree scheppen. De stamppot op smaak brengen met de 4-seizoenenpeper en het zeezout en door en door warm laten worden. De cashewnoten en de geraspte kaas erdoor roeren. Meteen opdienen! Eet smakelijk! |