Cosquisine

Recept deze week 51 [ Eerdere recepten ]

 

Veldsla met oesterzwammen

IngrediŽnten: 75 gram veldsla - 1 bosuitje - 1 eetlepel azijn - 1 eetlepel slasaus - 1 eetlepel sesamolie - 4 eetlepels zonnebloemolie - versgemalen gekruid zeezout - versgemalen 4-seizoenenpeper - 100 gram oesterzwammen - 1 ei - 2 theelepels  shoarmakruiden - 4 eetlepels paneermeel.

Bereidingswijze: De veldsla wassen een goed uit laten lekken (of in de slacentifuge). Het bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In een schaal een sausje roeren van azijn, slasaus, sesamolie, helft van de zonnebloemolie, gekruid zeezout en 4-seizoenenpeper. De oesterzwammen schoonvegen. In een diep bord het ei los kloppen met een vleugje gekruid zeezout en de shoarmakruiden. Wentel de oesterzwammen door het ei en daarna door de paneermeel. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen circa 4 minuten. Schep het sausje en de veldsla door elkaar en verdeel de sla over bordjes. Strooi de bosui erover en leg de oesterzwammen erop.

Veldsla stamppot met champignons en kaas

IngrediŽnten: 750 gram kruimige aardappelen - 150 gram veldsla - 150 gram champignons - 1 ui - 40 gram boter of margarine - 1 - 1Ĺ deciliter melk - 2 eetlepels olie - versgemalen zeezout - versgemalen 4-seizoenenpeper - 25 gram ongezouten cashewnoten - 125 gram geraspte belegen kaas.

Bereidingswijze: De aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden. De veldsla wassen en uit laten lekken (of slacentrifuge). De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De ui pellen en klein snijden. De aardappelen gaar koken en er met boter of margarine en melk een luchtige puree van maken. De olie verhitten de ui fruiten en de champignons Ī 3 minuten meebakken. De veldsla en het ui/champignonmengsel door de puree scheppen. De stamppot op smaak brengen met de 4-seizoenenpeper en het zeezout en door en door warm laten worden. De cashewnoten en de geraspte kaas erdoor roeren. Meteen opdienen!

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL