Cosquisine

Recept week 53   [ Eerdere recepten ]


Reebout

Ingrediënten: 1 reebout - 1/8 liter olie - 3 uien - 1 wortel in plakjes - 1 stengel bleekselderij in boogje - 1 eetlepel tomatenpuree - 100 gram boter - 1/8 liter zure room - 1 theelepel bloem - 15 geplette peperkorrels - 1 fles rode wijn – zout – peper – kruidnagel – nootmuskaat – tijm.
Bereidingswijze: Ontdoe de goed afgehangen bout van het vel en leg hem in een schaal. Vermeng de olie met zout, peper, nootmuskaat en tijm en giet dit over de bout. Snijd de ui in ringen, leg die erop en overgiet het geheel met de rode wijn.
Zet het vlees afgedekt in de koelkast, keer het regelmatig en laat het 2 dagen marineren. Braad de goed afgedroogde bout vervolgens in de hete boter aan en voeg de wortel, de selderij en de peperkorrels toe. Begiet het vlees voortdurend met het braadvocht. Voeg wat later de tomatenpuree en daarna beetje bij beetje de marinade toe en laat de bout hierin gaar sudderen. Neem de bout uit de pan en houd hem warm. Kruid het vocht desgewenst nog wat bij, zeef het en voeg er de met de bloem vermengde zure room aan toe.
Serveertip: Lekker met gekookte aardappelen en rode kool!

Soesjes met ijs

Ingrediënten: 2,5 dl water - mespunt zout - 50 gram boter - 150 gram bloem - 4 eieren - 1 afgestreken bakpoeder - boter voor de bakplaat – bloem - 1/4 liter slagroom – slagroomversteviger - poeder suiker – vanille-ijs - flesje chocolade saus(verwarmen in de magnetron) - 4 takjes munt.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Begin met het nauwkeurig afwegen van de ingrediënten. Breng water, zout en boter in een steelpan aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat en u een wit filmpje op de pan bodem ziet. Het deeg in een mengkom overdoen.2 eieren,een voor een met een houten lepel door het hete deeg roeren. Het deeg wat laten afkoelen  vervolgens de overige eieren op dezelfde manier toevoegen en blijven roeren tot er een mooi glanzend deeg ontstaat. Tot slot het bakpoeder door het deeg roeren. Vet een bakplaat in en bestuif deze met bloem.Schep met twee theelepeltjes bergjes op de bakplaat. Tussen de soesjes voldoende ruimte laten zodat ze mooi kunnen uitrijzen. Bak ze in 25- 30 gaar in het midden van de oven. Laat ze na het bakken op een rooster afkoelen.Knip ze open en vul ze met de opgeklopte slagroom waar u wat slagroomversteviger aan toegevoegd heeft. En bestrooi ze met poeder suiker.Leg een bolletje ijs op elk bordje verdeel de soesjes eromheen, en schenk er warme chocolade saus over. Maak het geheel af met een takje munt.
 

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL