Cosquisine

Recept  week 01


Chinese gewokte mie met Five Spice


IngrediŽnten: 125 gram Wok Noedels - 150 gram oesterzwammen - 1 kleine struik paksoi - Wok Olie - 200 gram (varkens)vleesreepjes - Woksaus Five Spice - 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in circa 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in vieren. Was de paksoi, laat de kleine blaadjes heel en snijd de grote blaadjes in reepjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 5 minuten. Voeg de oesterzwammen en de paksoi toe en roerbak deze nog 3 minuten mee. Schep de afgekoelde noedels en de woksaus naar smaak (circa 5 eetlepels) erdoor en warm alles goed door. Schep de woknoedels in diepe borden of kommen en strooi de peterselie erover.

Serveertip: Zet Atjar en Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL