Chinese gewokte mie met
Five Spice
Ingrediënten: 125 gram Wok Noedels - 150 gram oesterzwammen - 1 kleine
struik paksoi - Wok Olie - 200 gram (varkens)vleesreepjes - Woksaus Five Spice -
2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de
kook. Voeg de noedels toe en kook deze in circa 2 minuten gaar. Trek de noedels
na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen
en goed laten uitlekken. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in vieren. Was
de paksoi, laat de kleine blaadjes heel en snijd de grote blaadjes in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje
olie toe en roerbak de vleesreepjes 5 minuten. Voeg de oesterzwammen en de
paksoi toe en roerbak deze nog 3 minuten mee. Schep de afgekoelde noedels en de
woksaus naar smaak (circa 5 eetlepels) erdoor en warm alles goed door. Schep de
woknoedels in diepe borden of kommen en strooi de peterselie erover.
Serveertip: Zet Atjar en
Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Eet
smakelijk!
|