Gemarineerde cavia
Ingrediënten: 1 cavia, liefst een flinke dikke - vers gemalen peper - 2
worteltjes in schijfjes - 1 ui in ringen - 2 takjes bladselderij - 1 takje tijm
- 1 laurierblad - 6 jeneverbessen - 4 dl rode wijn - 125 gram boter - 1 eetlepel
maïzena - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels rode bessengelei.
Bereidingswijze: Wrijf de cavia in met zout en peper. Maak een marinade
door wortelen, ui, bladselderij, tijm, laurierblad en wijn met elkaar te
vermengen. Leg de cavia in de marinade en laat deze onder af en toe keren 1 dag
marineren. Laat de cavia uitlekken en droog deze af met een stuk keukenpapier.
Zeef de marinade en houd wortelen en uien apart. Laat de marinade tot de helft
inkoken. Leg de cavia in een braadslede en schik wortelen en uien eromheen.
Verhit de boter in een pan tot de boter bruin ziet, plaats de braadslede iets
onder het midden in een voorverwarmde oven (175 graden) en schenk de bruine
boter over de cavia. Braad de cavia 40 minuten en bedruip deze elke 10 minuten
met de braadboter. Leg de cavia op een schaal en houd deze warm op een pan met
kokend water. Schenk de marinade bij de braadboter en roer alle aanzetsels los
van de bodem van de braadslede. Schenk de jus door een zeef in een pan en breng
de jus aan de kook. Maak de maïzena aan met
citroensap en bind de saus hiermee. Roer de bessengelei erdoor en breng de saus
op smaak met peper. Schenk een deel van de saus over de cavia en geef de rest er
apart bij.
Serveer het gebraad met
gekookte aardappelen en rode kool.
Eet
smakelijk!
|