Exotische
soep
Ingrediënten:
500
gram
zoete
aardappelen
-
1
stengel
seldery
-
120
gram
uien
-
1
liter
groentebouillon
-
4
stukjes
steranijs
-
1
eetlepel
versgeraspte
gember
-
20
gram
margarine
-
10
cl
sojaroom
-
1
eetlepel
olie
-
enkele
sprietjes
kervel
(of
venkel).
Bereidingswijze:
De
zoete
aardappels
schillen,
wassen
en
in
blokjes
van
1
cm
snijden.
Ze
samen
met
de
fijngesneden
ui
in
de
margarine
plus
de
olie
aanbraden
in
een
pan.
Onder
voortdurend
roeren
de
fijngesneden
selderijstukjes
toevoegen
alsook
de
gember,
de
sterretjes
anijs
en
de
groentebouillon.
Lichtjes
zouten
en
25
minuten
toegedekt
koken.
De
soeppot
van
het
vuur
nemen
en
gedurende
30
minuten
laten
trekken
onder
deksel.
De
sterretjes
anijs
uit
de
soep
zeven
en
mixen
tot
zeer
fijn.
De
soep
laten
afkoelen
en
in
de
koelkast
ijskoud
laten
worden.
De
sojaroom
toevoegen.
Koud
opdienen
met
fijngesnipperde
kervel
of
venkelsprietjes
bestrooid.
Eet
smakelijk!
|