Cosquisine

Recept week 03   [ Eerdere recepten ]


Exotische soep

Ingrediënten: 500 gram zoete aardappelen - 1 stengel seldery - 120 gram uien - 1 liter groentebouillon - 4 stukjes steranijs - 1 eetlepel versgeraspte gember - 20 gram margarine - 10 cl sojaroom - 1 eetlepel olie - enkele sprietjes kervel (of venkel). Bereidingswijze: De zoete aardappels schillen, wassen en in blokjes van 1 cm snijden. Ze samen met de fijngesneden ui in de margarine plus de olie aanbraden in een pan. Onder voortdurend roeren de fijngesneden selderijstukjes toevoegen alsook de gember, de sterretjes anijs en de groentebouillon. Lichtjes zouten en 25 minuten toegedekt koken. De soeppot van het vuur nemen en gedurende 30 minuten laten trekken onder deksel. De sterretjes anijs uit de soep zeven en mixen tot zeer fijn. De soep laten afkoelen en in de koelkast ijskoud laten worden. De sojaroom toevoegen. Koud opdienen met fijngesnipperde kervel of venkelsprietjes bestrooid.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL