Ovenschotel
met
zuurkool
en
gehakt
en
appel
Ingrediënten:
1½
kilogram
aardappelen
-
1
deciliter
melk
-
5
eetlepels
boter
-
1
zakje
kruidenmix
voor
stamppot
zuurkool
-
100
gram
spekblokjes
-
300
gram
gehakt
-
1
deciliter
appelsap
-
2
eetlepels
wereldkruiden
Hawaï
-
500
gram
zuurkool
-
3
appels
–
paneermeel.
Bereidingswijze:
De
oven
voorverwarmen
op
200ºC.
Aardappelen
schillen,
wassen,
in
circa
20
minuten
gaarkoken,
afgieten,
fijn
stampen
en
met
melk
tot
een
smeuïge
massa
roeren.
3
eetlepels
boter
en
de
helft
van
de
kruidenmix
door
de
puree
roeren.
Intussen
de
spekblokjes
uitbakken,
het
gehakt
toevoegen
en
rul
bakken.
Er
de
rest
van
de
kruidenmix
doorroeren.
In
een
pan
het
appelsap
en
de
wereldkruiden
door
elkaar
roeren
en
de
losgehaalde
zuurkool
er
5
minuten
in
verwarmen.
De
appels
schillen
en
in
partjes
snijden.
Een
ovenschaal
invetten
met
1
eetlepel
boter,
de
zuurkool
erin
doen,
het
spek/gehaktmengsel
erover
verdelen.
De
aardappelpuree
erop
scheppen.
De
appelpartjes
over
de
puree
verdelen.
Paneermeel
erover
strooien
en
het
resterende
deel
(1
eetlepel)
van
de
boter
er
in
klontjes
over
verdelen.
De
schotel
ongeveer
20
minuten
in
de
oven
zetten.
Eet
smakelijk!
|