Recept deze week 06 [ Eerdere recepten ] |
Garnering:
2
tomaten,
1
-
2
eetlepels
zalmeitjes
-
verse
kruiden
naar
keuze
-
Hollandaisesaus
met:
1
fijngehakt
sjalotje
-
1
teentje
knoflook
-
2
tot
3
eetlepels
olijfolie
-
3
eetlepels
rode
wijnazijn
-
½
rode
chilipeper
-
3
takjes
peterselie,
zout
en
peper. Maak de Hollandaisesaus. Bak het sjalotje samen met de knoflook in de olijfolie, blus af met rode wijnazijn. Voeg het gesnipperde chilipepertje en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper en meng dit met de Hollandaisesaus. Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de tomaten in piepkleine blokjes. Hak de kruiden fijn. Pel de gamba's, spoel ze af en dep ze droog. Bak de gamba's even in wat boter, hou ze warm. Bak de aspergereepjes in wat boter, bestrooi met zout en peper. Voor het serveren: Meng de vinaigrette door de waterkers en rangschik op de borden. Leg de aspergereepjes in een nestje boven op de sla en schik de gamba's er omheen. Schep wat Hollandaisesaus tussen en over de gamba's. Garneer als laatste met blokjes tomaten, zalmeitjes en de fijngehakte verse kruiden. Groentencasserole
met
feta
en
verse
koriander Ontpit de olijven (met een kersenontpitter), halveer ze. Snij het pepertje overlangs door en verwijder de zaadjes (met zaad scherper). Hak het pepertje fijn. Snipper de ui grof. Snij de knoflook in dunne plakjes. Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. De paprika kan zo nodig met een dunschiller worden ontveld. Snij er reepjes van. Verdeel de feta in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Verhit de olie in de wok. Bak de gesnipperde ui, de helft van het pepertje en de knoflook glazig. Schep er het korianderzaad, de komijn en het paprikapoeder door, bak even mee. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze beginnen te kleuren. Schep er de paprikareepjes en de helft van de verse koriander door, bak even mee. Temper de warmtebron. Voeg de tomatenpuree, de olijven, een deel van de feta en zoveel van de bouillon toe tot een dikke saus ontstaat. Laat de saus ± 5 minuten zachtjes koken.Eet smakelijk! |