Cosquisine

Recept deze week 07   [ Eerdere recepten ]


Kippenroomsoep

Ingrediënten: 1 pakje Mix voor Hollandse kippensoep - 2 deciliter Finesse voor koken - 150 gram gekookte ham -1 klein blikje maïs - 4 harde bruine bolletjes - 2 eetlepels gehakte bieslook. 
Bereidingswijze: Verwarm de broodjes in de oven (180°C). Bereid de soep volgens de aanwijzing op de verpakking en meng de room erdoor. Snijd de ham in blokjes en laat de maïs uitlekken. Meng de ham en de maïs door de soep. Snijd aan de bovenkant een kapje van de broodjes en hol ze uit als een soepkom. Vul de broodjes met soep en leg het dekseltje erop. Zet de broodjes voor alle zekerheid in een soepbord.


Kip Escoffier
Ingrediënten: 1 kip van ca. 1500 gram - zout, (versgemalen) peper - 2 teentjes knoflook - 2 takjes rozemarijn.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180°C. Was de kip, dep hem droog met keukenpapier en bestrooi hem aan de binnen en buitenkant met zout en peper. Pel de knoflook en kneus hem. Doe knoflookteentjes en rozemarijntakjes in de buikholte van de kip en bind de poten (niet al te strak) met keukentouw bij elkaar. Leg hem met de borstkant op de bakplaat en bak hem circa 30 minuten middenin de voorverwarmde oven. Keer de kip en braad hem nog ongeveer 30 minuten. Verhoog de temperatuur tot 200°C en bak hem nog circa 20 minuten, zodat het vel lekker krokant wordt. Serveer de kip op een schaal en snijd hem aan tafel aan.

 

Broodje ijs
Ingrediënten: 1 bak 3 Chocolades Roomijs - 4 zoete, witte broodjes.
Bereidingswijze: Snijd de zoete witte broodjes open en doe er een bolletje ijs in.

Stop ze één voor één in een tosti-ijzer. Het broodje schroeit dicht en wordt lekker warm. Zo heb je een lekker warm broodje, met een verrassend koude vulling!

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL