Kippenroomsoep
Ingrediënten:
1
pakje
Mix
voor
Hollandse
kippensoep
-
2
deciliter
Finesse
voor
koken
-
150
gram
gekookte
ham
-1
klein
blikje
maïs
-
4
harde
bruine
bolletjes
-
2
eetlepels
gehakte
bieslook.
Bereidingswijze:
Verwarm
de
broodjes
in
de
oven
(180°C).
Bereid
de
soep
volgens
de
aanwijzing
op
de
verpakking
en
meng
de
room
erdoor.
Snijd
de
ham
in
blokjes
en
laat
de
maïs
uitlekken.
Meng
de
ham
en
de
maïs
door
de
soep.
Snijd
aan
de
bovenkant
een
kapje
van
de
broodjes
en
hol
ze
uit
als
een
soepkom.
Vul
de
broodjes
met
soep
en
leg
het
dekseltje
erop.
Zet
de
broodjes
voor
alle
zekerheid
in
een
soepbord.
Kip
Escoffier
Ingrediënten:
1
kip
van
ca.
1500
gram
-
zout,
(versgemalen)
peper
-
2
teentjes
knoflook
-
2
takjes
rozemarijn.
Bereidingswijze:
Verwarm
de
oven
voor
op
180°C.
Was
de
kip,
dep
hem
droog
met
keukenpapier
en
bestrooi
hem
aan
de
binnen
en
buitenkant
met
zout
en
peper.
Pel
de
knoflook
en
kneus
hem.
Doe
knoflookteentjes
en
rozemarijntakjes
in
de
buikholte
van
de
kip
en
bind
de
poten
(niet
al
te
strak)
met
keukentouw
bij
elkaar.
Leg
hem
met
de
borstkant
op
de
bakplaat
en
bak
hem
circa
30
minuten
middenin
de
voorverwarmde
oven.
Keer
de
kip
en
braad
hem
nog
ongeveer
30
minuten.
Verhoog
de
temperatuur
tot
200°C
en
bak
hem
nog
circa
20
minuten,
zodat
het
vel
lekker
krokant
wordt.
Serveer
de
kip
op
een
schaal
en
snijd
hem
aan
tafel
aan.
Broodje
ijs
Ingrediënten:
1
bak
3
Chocolades
Roomijs
-
4
zoete,
witte
broodjes.
Bereidingswijze:
Snijd
de
zoete
witte
broodjes
open
en
doe
er
een
bolletje
ijs
in.
Stop
ze
één
voor
één
in
een
tosti-ijzer.
Het
broodje
schroeit
dicht
en
wordt
lekker
warm.
Zo
heb
je
een
lekker
warm
broodje,
met
een
verrassend
koude
vulling!
Eet
smakelijk!
|