Cosquisine

Recept deze week 08  [ Eerdere recepten ]


Taugésalade met pittige rosbief
Ingrediënten: 2 eetlepels sojasaus - eetlepel sherry - 2 eetlepels vloeibare honing - mespunt sambal oelek - 3 plakjes rosbief a la minute (of stukje rosbief a 150 gram) - rode paprika – komkommer - 50 gram taugé - 2 eetlepels olie - 1theelepel sesamolie -  eetlepel gembersiroop - 3 druppels citroensap (flesje).
Bereidingswijze: In kommetje de sojasaus, sherry, honing en sambal door elkaar roeren. Vlees in reepjes snijden en circa 10 minuten in het sojasausmengsel leggen. Intussen paprika wassen en in heel kleine stukjes snijden. Komkommer wassen, in de lengte halveren, zaadlijst verwijderen en in reepjes snijden. Taugé in zeef doen en kokend water erover schenken. Met koud water afspoelen tot taugé afgekoeld is. In kommetje 1˝ eetlepel olie, sesamolie, gembersiroop én citroensap door elkaar kloppen. Taugé, paprika en sausje door elkaar scheppen. In midden van twee

bordjes leggen. In koekenpan rest van olie verhitten. Vlees met schuimspaan uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en in circa 1 minuut goudbruin bakken. Reepjes vlees en komkommer om en om tegen taugé aanzetten. Achtergebleven marinade in pan met 2 eetlepels water verwarmen en rondom vlees scheppen. Direct serveren.

 

Vismoten met vruchten
Ingrediënten: 4 moten kabeljauwfilet a 100 gram of 400 gram diepgevroren
Kabeljauwfilet – citroensap - 4 schijven ananas op sap (uit blik) - 2 bananen – citroensap - 2 eetlepels kruidenboter.
Bereidingswijze: Besprenkel de kabeljauwfilet met citroensap en laat dit even intrekken. Laat de schijven ananas uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Schil de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Besprenkel de bananen met wat citroensap. Dep de moten vis droog en bestrijk beide kanten met kruidenboter. Leg de vis op een fijn rooster of tussen een visrooster. Rooster of grilleer de vis vijf minuten aan iedere kant. Leg na vijf minuten het fruit erbij en rooster of grilleer ook dit, onder af en toe keren, vijf minuten. Geef hierbij bijvoorbeeld een rijstsalade met vruchten en amandelen.
Tip! Kruidenboter is heel eenvoudig zelf te maken: Roer boter met wat drupjes citroensap zacht en romig en voeg zout, peper en groene tuin-kruiden als peterselie, bieslook en selderij toe.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL