Taugésalade
met
pittige
rosbief
Ingrediënten:
2
eetlepels
sojasaus
-
eetlepel
sherry
-
2
eetlepels
vloeibare
honing
-
mespunt
sambal
oelek
-
3
plakjes
rosbief
a
la
minute
(of
stukje
rosbief
a
150
gram)
-
rode
paprika
–
komkommer
-
50
gram
taugé
-
2
eetlepels
olie
-
1theelepel
sesamolie
-
eetlepel
gembersiroop
-
3
druppels
citroensap
(flesje).
Bereidingswijze:
In
kommetje
de
sojasaus,
sherry,
honing
en
sambal
door
elkaar
roeren.
Vlees
in
reepjes
snijden
en
circa
10
minuten
in
het
sojasausmengsel
leggen.
Intussen
paprika
wassen
en
in
heel
kleine
stukjes
snijden.
Komkommer
wassen,
in
de
lengte
halveren,
zaadlijst
verwijderen
en
in
reepjes
snijden.
Taugé
in
zeef
doen
en
kokend
water
erover
schenken.
Met
koud
water
afspoelen
tot
taugé
afgekoeld
is.
In
kommetje
1˝
eetlepel
olie,
sesamolie,
gembersiroop
én
citroensap
door
elkaar
kloppen.
Taugé,
paprika
en
sausje
door
elkaar
scheppen.
In
midden
van
twee
bordjes
leggen.
In
koekenpan
rest
van
olie
verhitten.
Vlees
met
schuimspaan
uit
marinade
nemen,
droogdeppen
met
keukenpapier
en
in
circa
1
minuut
goudbruin
bakken.
Reepjes
vlees
en
komkommer
om
en
om
tegen
taugé
aanzetten.
Achtergebleven
marinade
in
pan
met
2
eetlepels
water
verwarmen
en
rondom
vlees
scheppen.
Direct
serveren.
Vismoten
met
vruchten
Ingrediënten:
4
moten
kabeljauwfilet
a
100
gram
of
400
gram
diepgevroren
Kabeljauwfilet
–
citroensap
-
4
schijven
ananas
op
sap
(uit
blik)
-
2
bananen
–
citroensap
-
2
eetlepels
kruidenboter.
Bereidingswijze:
Besprenkel
de
kabeljauwfilet
met
citroensap
en
laat
dit
even
intrekken.
Laat
de
schijven
ananas
uitlekken
en
dep
ze
droog
met
keukenpapier.
Schil
de
bananen
en
snijd
ze
in
de
lengte
doormidden.
Besprenkel
de
bananen
met
wat
citroensap.
Dep
de
moten
vis
droog
en
bestrijk
beide
kanten
met
kruidenboter.
Leg
de
vis
op
een
fijn
rooster
of
tussen
een
visrooster.
Rooster
of
grilleer
de
vis
vijf
minuten
aan
iedere
kant.
Leg
na
vijf
minuten
het
fruit
erbij
en
rooster
of
grilleer
ook
dit,
onder
af
en
toe
keren,
vijf
minuten.
Geef
hierbij
bijvoorbeeld
een
rijstsalade
met
vruchten
en
amandelen.
Tip!
Kruidenboter
is
heel
eenvoudig
zelf
te
maken:
Roer
boter
met
wat
drupjes
citroensap
zacht
en
romig
en
voeg
zout,
peper
en
groene
tuin-kruiden
als
peterselie,
bieslook
en
selderij
toe.
Eet
smakelijk!
|