Cosquisine

Recept deze week 09  [ Eerdere recepten ]

CrŤmesoep met Kervel

IngrediŽnten: 1 liter kippenbouillon - 1 sjalotje - 1 worteltje - 1 dl room - 50 gram kervelblaadjes - 1 blaadje foelie - 5 peperkorrels - 40 gram boter - 40 gram bloem - 2 eidooiers.
Bereidingswijze: Maak wortel en sjalot schoon en snij beide fijn. Smelt de boter in een pan en fruit hierin sjalot en ui. Voeg de geplette peperkorrels toe en de foelie. Als alles lichtbruin is voegen we de bloem toe, zodat een blonde roux ontstaat. We geven dan langzaam de bouillon bij en maken een gladde soep. Laat deze nog een half uur trekken en zeef ze. Hak de kervel fijn.Roer de eidooiers glad en roer er de room door. Geef deze liaison, van het vuur af, bij de soep. Maak de veloutť af met peper en zout en roer er vlak voor het opdienen de gehakte kervel door.

Hongaars Rundvlees 

IngrediŽnten:800 gram schouderstuk - 10 uien - 500 gram tomaten - 0,5 dl slagroom -  500 gram aardappels - 25 gram bloem - 2 dl bouillon - 1 bouquet garni - paprikapoeder - zout, peper - 50 gram boter.
Bereidingswijze: Schil de uien en snij ze in dunne ringen. Pel de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de pitten. Snij het vlees in grove blokjes. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de stukken vlees aan alle kanten bruin. Haal ze er dan uit en sauteer in de braadboter de uien lichtbruin. Doe dan het vlees terug in de pan, strooi er de bloem over en roer goed zodat de bloem kleur krijgt. Voeg er nu de tomaten bij en laat ze op klein vuur gedurende 5 minuten koken. Geef er dan de bouillon bij. Voeg ook het bouquet garni toe en bestrooi de zaak zeer ruim met paprikapoeder. Geef er zout en peper bij en sluit de pan. Zet ze in een oven van 170 graden C. Laat de pan een uur in de oven. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de pan is en voeg eventueel wat kokend water toe. Schil de aardappels. Na een uur oventijd roeren we de ingrediŽnten goed door elkaar, we geven er de aardappels bij en een dl kokend water, sluiten de pan en zetten ze weer 3/4 uur in de oven. Controleer dan of de aardappels gaar zijn. Als dit zo is, scheppen we de ingrediŽnten op een voorverwarmde dienschaal en houden deze warm. Verwijder het bouquet garni. Voeg de room bij de saus en verhit even op het vuur. Schenk de saus over het vlees en serveer.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL