Crèmesoep
met
Kervel
Ingrediënten:
1
liter
kippenbouillon
-
1
sjalotje
-
1
worteltje
-
1
dl
room
-
50
gram
kervelblaadjes
-
1
blaadje
foelie
-
5
peperkorrels
-
40
gram
boter
-
40
gram
bloem
-
2
eidooiers.
Bereidingswijze:
Maak
wortel
en
sjalot
schoon
en
snij
beide
fijn.
Smelt
de
boter
in
een
pan
en
fruit
hierin
sjalot
en
ui.
Voeg
de
geplette
peperkorrels
toe
en
de
foelie.
Als
alles
lichtbruin
is
voegen
we
de
bloem
toe,
zodat
een
blonde
roux
ontstaat.
We
geven
dan
langzaam
de
bouillon
bij
en
maken
een
gladde
soep.
Laat
deze
nog
een
half
uur
trekken
en
zeef
ze.
Hak
de
kervel
fijn.Roer
de
eidooiers
glad
en
roer
er
de
room
door.
Geef
deze
liaison,
van
het
vuur
af,
bij
de
soep.
Maak
de
velouté
af
met
peper
en
zout
en
roer
er
vlak
voor
het
opdienen
de
gehakte
kervel
door.
Hongaars
Rundvlees
Ingrediënten:800
gram
schouderstuk
-
10
uien
-
500
gram
tomaten
-
0,5
dl
slagroom
-
500
gram
aardappels
-
25
gram
bloem
-
2
dl
bouillon
-
1
bouquet
garni
-
paprikapoeder
-
zout,
peper
-
50
gram
boter.
Bereidingswijze:
Schil
de
uien
en
snij
ze
in
dunne
ringen.
Pel
de
tomaten,
snij
ze
in
vieren,
verwijder
de
pitten.
Snij
het
vlees
in
grove
blokjes.
Smelt
de
boter
in
een
pan
en
als
ze
heet
is,
sauteer
dan
de
stukken
vlees
aan
alle
kanten
bruin.
Haal
ze
er
dan
uit
en
sauteer
in
de
braadboter
de
uien
lichtbruin.
Doe
dan
het
vlees
terug
in
de
pan,
strooi
er
de
bloem
over
en
roer
goed
zodat
de
bloem
kleur
krijgt.
Voeg
er
nu
de
tomaten
bij
en
laat
ze
op
klein
vuur
gedurende
5
minuten
koken.
Geef
er
dan
de
bouillon
bij.
Voeg
ook
het
bouquet
garni
toe
en
bestrooi
de
zaak
zeer
ruim
met
paprikapoeder.
Geef
er
zout
en
peper
bij
en
sluit
de
pan.
Zet
ze
in
een
oven
van
170
graden
C.
Laat
de
pan
een
uur
in
de
oven.
Controleer
af
en
toe
of
er
voldoende
vocht
in
de
pan
is
en
voeg
eventueel
wat
kokend
water
toe.
Schil
de
aardappels.
Na
een
uur
oventijd
roeren
we
de
ingrediënten
goed
door
elkaar,
we
geven
er
de
aardappels
bij
en
een
dl
kokend
water,
sluiten
de
pan
en
zetten
ze
weer
3/4
uur
in
de
oven.
Controleer
dan
of
de
aardappels
gaar
zijn.
Als
dit
zo
is,
scheppen
we
de
ingrediënten
op
een
voorverwarmde
dienschaal
en
houden
deze
warm.
Verwijder
het
bouquet
garni.
Voeg
de
room
bij
de
saus
en
verhit
even
op
het
vuur.
Schenk
de
saus
over
het
vlees
en
serveer.
Eet
smakelijk!
|