Cosquisine

Recept deze week 10  [ Eerdere recepten ]

Eieren met Ansjovis

IngrediŽnten: 16 ansjovisfilets - 30 gram boter - 1 sjalot - 12 zwarte olijven - 4 eieren - 1 krop sla - 1 teentje knoflook - 1 tomaat.
Bereidingswijze: Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze af onder de koude kraan, laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in de lengte doormidden. Haal de dooiers uit de eieren en was de helften eiwit. Schil sjalot en knoflook en hak beide zeer fijn. Stamp in een mortier 4 ansjovisfilets fijn samen met de boter, de sjalot en de knoflook. Voeg er ook de eidooiers bij. Werk tot er een homogene pasta is ontstaan. Voeg er nog zout en peper bij en wat gehakte bieslook. Spuit de eiwitten met behulp van een spuitzak met grote gekartelde spuit ruim vol met het mengsel. Haal de pitten uit de olijven. Wikkel een ansjovisfilet om een olijf en plaats deze op de eieren. Was enkele blaadjes sla, bedek er de bodem van een serveerschaal mee. Snij de tomaat in plakjes, snij de citroen mooi gekarteld uit, zet er een olijf in en zet ze midden op de schaal. Omring ze met plakjes tomaat, waarop de rest van de ansjovis gedrapeerd wordt. Zet hier de halve eieren omheen. Serveer koud.

Duiven met champignons

IngrediŽnten: 2 duiven - 120 gram boter - 16 kleine uitjes - tijm - peterselie - 1 kg champignons - 1 teentje knoflook - zout, peper. 
Bereidingswijze:  Schil de uitjes. Smelt 60 gram boter in een pan en sauteer hierin de duiven bruin. Geef er wat tijm bij, wat peterselie, dan de uitjes, wat zout en peper en doe de deksel op de pan. Laat op zacht vuur anderhalf uur stoven. Schud af en toe met de pan zodat de uitjes niet aanbakken. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Schil de knoflook en hak deze fijn. Hak ook een handje peterselie fijn. Smelt 20 gram boter in een pan, voeg de champignons toe, zet de deksel op de pan en stoof de champignons totdat ze alle vocht hebben losgelaten. Laat ze dan uitlekken. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter, voeg er de champignons bij, de peterselie en knoflook en laat alles bruin sauteren. Als de duiven klaar zijn, leg dan de champignons op een voorverwarmde schaal, leg er de uitjes omheen en de duiven erop en serveer. Lekker met aardappelkroketjes en groenten.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL