Cosquisine

Recept deze week 13  [ Eerdere recepten ]

 

Geconfijte drumsticks

IngrediŽnten: 10 kip drumsticks - 7.5 deciliter Extra Vergine olijfolie - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 2 laurierblaadjes - 2 takjes tijm - zout Ė peper.
Bereidingswijze: Haal het vel van de drumsticks en maak eventueel het uiteinde van het beentje een beetje vrij. Bestrooi met peper en ruim zout. Doe de olie in een pan met de hele knoflookteentjes, in vieren gesneden ui, laurier en tijm. Verwarm de olie tot circa 80ļC en doe de drumsticks erin. Zet de pan op een waakvlam en houd de temperatuur op ca. 70ļC. Laat de pan 2 uur op de waakvlam staan zodat het vlees heel langzaam zacht en gaar wordt.

Appelpannenkoeken

IngrediŽnten: 250 gram bloem - snufje zout - 0.5 liter melk - 4 eieren - 50 gram suiker - 4 goudrenetten - 8 eetlepel Culinesse - fijne tafelsuiker Ė kaneel.
Bereidingswijze: Zeef de bloem met het zout boven een kom. Giet er de helft van de melk bij. Klop dit tot een glad dik beslag. Voeg er de eieren, suiker en de rest van de melk aan toe. Klop dit tot een dik vloeibaar beslag. Laat het ca. 15 minuten rusten. Schil intussen de goudrenetten. Boor er de klokhuizen uit en snijd de appels in schijven van 1 cm dik. Neem wat van de vloeibare margarine en verwarm deze in de koekenpan. Leg er 3 of 4 schijven appel in en giet er 1/8 deel van het beslag over. Laat het over de panbodem uitvloeien. Bak de pannenkoek op een matig vuur tot de onderkant goudbruin en de bovenkant bijna droog is. Laat de pannenkoek op een plat deksel glijden. Leg er de koekenpan onderste boven op en keer beide tegelijk om. Doe nog een scheutje van de vloeibare margarine onder de pannenkoek en bak deze verder goudbruin. Laat de pannenkoek op een bord glijden. Bak nog 7 pannenkoeken. Houd ze warm op een pan met heet water. Bestrooi de appelpannenkoeken met fijne tafelsuiker en kaneel.

 

Meloen met vruchtensalade

IngrediŽnten: 1 grote meloen - 750 gram gemengde verse vruchten - 75 gram fijne tafelsuiker - 2 eetlepels gin.
Bereidingswijze: Snijd van de meloen een deel af. Verwijder uit het grootste deel de zaadlijsten en het vocht. Schep er met een lepel het vruchtvlees uit tot ca. 1 cm van de rand en snijd dit in stukjes. Of steek balletjes uit de meloendelen. Meng de stukjes of balletjes met de vruchten naar keuze (bananen, peren, kiwi's, ananas, druiven). Strooi er de suiker over. Besprenkel de vruchten met de gin of citroensap.
Zet de uitgeholde meloen en de vruchtensalade minstens 2 uur op een koele plaats. Schep de vruchten 1 keer voorzichtig om. Vul de meloen met de vruchtensalade en zet deze op een met een servet bedekte platte schaal.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL