Visbakje
Ingrediënten:
1
blik
champignonragout
-
250
gram
kabeljauw
-
4
pasteibakjes
-
75
gram
cheddar
-
2
eetlepels
gehakte
koriander.
Bereidingswijze:
Verwarm
de
ragout
en
de
vis.
Vul
de
pasteibakjes
met
de
vissaus
en
zet
ze
in
4
kleine
ovenschaaltjes.
Strooi
de
geraspte
cheddar
erover.
Zet
de
pasteitjes
circa
10
minuten
in
een
op
180
graden
voorverwarmde
oven.
Strooi
er
vlak
voor
het
opdienen
de
gehakte
koriander
over.
Viskebab
met
sesamzaad
Ingrediënten:
600
gram
poonfilets
-
8
eetlepels
Culinesse
-
1
eetlepel
citroensap
-
beetje
zout
en
peper
-
150
gram
sesamzaad.
Bereidingswijze:
Snijd
de
poonfilets
of
filets
van
andere
stevige
vis
in
stukken
van
ca.
3
centimeter.
Rijg
deze
overdwars
aan
8
met
wat
vloeibare
margarine
ingevette
pennen.
Meng
7
eetlepels
vloeibare
margarine
met
citroensap,
zout
en
peper
door
elkaar.
Bestrijk
hiermee
de
vis.
Leg
de
visspiezen
op
een
ingevet
rooster
van
een
grill
of
barbecue.
Grilleer
de
vis,
op
circa
10
centimeter
van
de
vuurgloed,
in
ongeveer
5-7
minuten
lichtbruin
en
gaar.
Keer
ze
regelmatig.
Strooi
in
een
schaal
sesamzaad.
Bestrijk
de
vis
weer
met
het
margarinemengsel
en
wentel
de
spiezen
door
het
sesamzaad.
Grilleer
de
vis
onder
voortdurend
keren
nog
2-3
minuten
tot
het
sesamzaad
goudbruin
en
knapperig
is.
Serveren
met
aardappelpuree
en
een
frisse
salade!
Sinaasappelpartjes
met
Grand
Marnier
Ingrediënten:
4
sinaasappelen
-
0.5
deciliter
Grand
Marnier
-
Roomijs.
Bereidingswijze:
Verwijder
de
schil
van
de
sinaasappelen
zodat
de
sinaasappel
volledig
wordt
ontveld.
Snijd
de
partjes
een
voor
een
los
langs
de
'tussenschotjes'.
Sprenkel
een
beetje
Grand
Marnier
erover.
Serveren
met
een
bolletje
roomijs.
Eet smakelijk!
|