Cosquisine

Recept deze week 14  [ Eerdere recepten ]

Visbakje
IngrediŽnten: 1 blik champignonragout - 250 gram kabeljauw - 4 pasteibakjes - 75 gram cheddar - 2 eetlepels gehakte koriander.
Bereidingswijze: Verwarm de ragout en de vis. Vul de pasteibakjes met de vissaus en zet ze in 4 kleine ovenschaaltjes. Strooi de geraspte cheddar erover. Zet de pasteitjes circa 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Strooi er vlak voor het opdienen de gehakte koriander over.

 

Viskebab met sesamzaad
IngrediŽnten: 600 gram poonfilets - 8 eetlepels Culinesse - 1 eetlepel citroensap - beetje zout en peper - 150 gram sesamzaad.
Bereidingswijze: Snijd de poonfilets of filets van andere stevige vis in stukken van ca. 3 centimeter. Rijg deze overdwars aan 8 met wat vloeibare margarine ingevette pennen. Meng 7 eetlepels vloeibare margarine met citroensap, zout en peper door elkaar. Bestrijk hiermee de vis. Leg de visspiezen op een ingevet rooster van een grill of barbecue. Grilleer de vis, op circa 10 centimeter van de vuurgloed, in ongeveer 5-7 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Strooi in een schaal sesamzaad. Bestrijk de vis weer met het margarinemengsel en wentel de spiezen door het sesamzaad. Grilleer de vis onder voortdurend keren nog 2-3 minuten tot het sesamzaad goudbruin en knapperig is.

Serveren met aardappelpuree en een frisse salade!

 

Sinaasappelpartjes met Grand Marnier
IngrediŽnten: 4 sinaasappelen - 0.5 deciliter Grand Marnier - Roomijs. Bereidingswijze: Verwijder de schil van de sinaasappelen zodat de sinaasappel volledig wordt ontveld. Snijd de partjes een voor een los langs de 'tussenschotjes'. Sprenkel een beetje Grand Marnier erover. Serveren met een bolletje roomijs.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL