Cosquisine

Recept deze week 15  [ Eerdere recepten ]

Taugésalade met pittige rosbief


Ingrediënten: 2 eetlepels sojasaus - 1 eetlepel sherry - ½ eetlepel vloeibare honing - mespunt sambal oelek - 3 plakjes rosbief (of stukje rosbief a 150 g) - 1 rode paprika -  1 komkommer - 50 gram taugé - 2½ eetlepel olie - 1theelepel sesamolie – 1 eetlepel gembersiroop - 3 druppels citroensap (flesje).

Bereidingswijze: In een kommetje de sojasaus, sherry, honing en sambal door elkaar roeren. Vlees in reepjes snijden en circa 10 minuten in de sojasausmengsel leggen. Intussen de paprika wassen en in heel kleine stukjes snijden. Komkommer wassen, in de lengte halveren, zaadlijst verwijderen en in reepjes snijden. Taugé in zeef doen. Kokend water erover schenken. Met koud water afspoelen tot taugé afgekoeld is. In kommetje 1½ eetlepel olie, sesamolie, gembersiroop én citroensap door elkaar kloppen. Taugé, paprika en sausje door elkaar scheppen. In het midden van twee bordjes leggen. In een koekenpan de rest van olie verhitten. Vlees met schuimspaan uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en in ongeveer 1 minuut goudbruin bakken. Reepjes vlees en komkommer om en om tegen taugé aanzetten. Achtergebleven marinade in pan met 2 eetlepels water verwarmen en rondom vlees scheppen. Direct serveren.

 

Gegratineerde filetplakjes met champignons

Ingrediënten: 100 gram fijne champignons – 1½ eetlepel boter of margarine - 2 plakken pittig belegen kaas (circa 50 g) - 4 varkens filetlapjes of 2 varkensschintzels a 100 gram - 1 eetlepel grove Zaanse mosterd - 25 gram veldsla - 2 kerstomaatjes.

Bereidingswijze: Grill voorverwarmen op hoogste stand. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. In steelpan boter smelten. Champignons circa 3 minuten zachtjes bakken. Intussen korstjes van kaas snijden en kaas in lengte halveren. Plakjes vlees op rooster leggen en aan één kant in ongeveer 2 minuten goudbruin grillen. Met gegrilde kant naar beneden op schaal leggen. Bovenkant dun besmeren met mosterd. Champignons erover verdelen. Afdekken met plakje kaas. Weer onder grill schuiven en in circa ½ minuut goudbruin grillen. Intussen veldsla over twee borden verdelen. Kerstomaatjes wassen en in partjes snijden. Vlees op veldsla leggen. Garneren met kerstomaatjes. Serveren met gebakken aardappelpartjes en broccoli.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL