Taugésalade
met
pittige
rosbief
Ingrediënten:
2
eetlepels
sojasaus
-
1
eetlepel
sherry
-
½
eetlepel
vloeibare
honing
-
mespunt
sambal
oelek
-
3
plakjes
rosbief
(of
stukje
rosbief
a
150
g)
-
1
rode
paprika
-
1
komkommer
-
50
gram
taugé
-
2½
eetlepel
olie
-
1theelepel
sesamolie
–
1
eetlepel
gembersiroop
-
3
druppels
citroensap
(flesje).
Bereidingswijze:
In
een
kommetje
de
sojasaus,
sherry,
honing
en
sambal
door
elkaar
roeren.
Vlees
in
reepjes
snijden
en
circa
10
minuten
in
de
sojasausmengsel
leggen.
Intussen
de
paprika
wassen
en
in
heel
kleine
stukjes
snijden.
Komkommer
wassen,
in
de
lengte
halveren,
zaadlijst
verwijderen
en
in
reepjes
snijden.
Taugé
in
zeef
doen.
Kokend
water
erover
schenken.
Met
koud
water
afspoelen
tot
taugé
afgekoeld
is.
In
kommetje
1½
eetlepel
olie,
sesamolie,
gembersiroop
én
citroensap
door
elkaar
kloppen.
Taugé,
paprika
en
sausje
door
elkaar
scheppen.
In
het
midden
van
twee
bordjes
leggen.
In
een
koekenpan
de
rest
van
olie
verhitten.
Vlees
met
schuimspaan
uit
marinade
nemen,
droogdeppen
met
keukenpapier
en
in
ongeveer
1
minuut
goudbruin
bakken.
Reepjes
vlees
en
komkommer
om
en
om
tegen
taugé
aanzetten.
Achtergebleven
marinade
in
pan
met
2
eetlepels
water
verwarmen
en
rondom
vlees
scheppen.
Direct
serveren.
Gegratineerde
filetplakjes
met
champignons
Ingrediënten:
100
gram
fijne
champignons
–
1½
eetlepel
boter
of
margarine
-
2
plakken
pittig
belegen
kaas
(circa
50
g)
-
4
varkens
filetlapjes
of
2
varkensschintzels
a
100
gram
-
1
eetlepel
grove
Zaanse
mosterd
-
25
gram
veldsla
-
2
kerstomaatjes.
Bereidingswijze:
Grill
voorverwarmen
op
hoogste
stand.
Champignons
schoonvegen
met
keukenpapier
en
in
plakjes
snijden.
In
steelpan
boter
smelten.
Champignons
circa
3
minuten
zachtjes
bakken.
Intussen
korstjes
van
kaas
snijden
en
kaas
in
lengte
halveren.
Plakjes
vlees
op
rooster
leggen
en
aan
één
kant
in
ongeveer
2
minuten
goudbruin
grillen.
Met
gegrilde
kant
naar
beneden
op
schaal
leggen.
Bovenkant
dun
besmeren
met
mosterd.
Champignons
erover
verdelen.
Afdekken
met
plakje
kaas.
Weer
onder
grill
schuiven
en
in
circa
½
minuut
goudbruin
grillen.
Intussen
veldsla
over
twee
borden
verdelen.
Kerstomaatjes
wassen
en
in
partjes
snijden.
Vlees
op
veldsla
leggen.
Garneren
met
kerstomaatjes.
Serveren
met
gebakken
aardappelpartjes
en
broccoli.
Eet smakelijk!
|